sobota 4. srpna 2012

Kokosová Balea na vlasy

Hezké sobotní dopoledne milé dámy :-) Ráda bych Vás dnes seznámila s kokosovou vlasovou řadou značky Balea. Tato řada je určena zejména pro barvené a melírované vlasy a mnohé z vás možná budou skákat nadšením, jelikož jsou tyto přípravky bez silikonů. Výrobky jsou s kokosem a mléčnými proteiny.

(Dovolte mi malou poznámku v závorce, a to můj názor na silikony v přípravcích na vlasy. Já osobně tuhle problematiku beru pouze jako "mediální masáž". Nemyslím si, že to bylo nějaké super hyper škodlivé... Když nám to nevadilo do teď, tak proč nám to vadí teď? A propós, většina používá bázi pod make-up, která je silikonová téměř ode dna až po víčko a dávat si ji na obličej většině z nás/vás nevadí. Tak proč to vadí na vlasech?!?Podle mě je to u mnohých značek pouze obchodní tah a dalším výrobcům bohužel nezbývá nic jiného, než se přizpůsobit, že.)

Tak, poznámka napsána a můžeme se vrhnout na samotnou recenzi :-) V této řadě si můžete koupit klasicky šampón, kondicionér a masku na vlasy. A já nebyla troškař a koupila si všechno :-) Nevím, jak vy, ale mě strašně zlobí, když mám kondicionér jiné značky nebo řady než šampon :-) Asi jsem trošku jak Monk :-)
Ráda bych ještě poznamenala, že mé vlasy jsou víc suché než melírované, ale melír odrůstá, tak proto jsem si vybrala tuto řadu. A taky kvůli tomu, že voní po kokosu :-)

Šampon, maska, kondicionér

Šampon strašně krásně voní už po otevření obalu. Je to normální šampon, nemyslím, že by zrovna tento byl něčím výjimečný :-) Prostě šup na mokrou hlavu, napěnit, spláchnout :-) Šampon poměrně dobře pění, takže není potřeba hlavu "šudlit" dlouho aby se tam teda vůbec nějaká pěna objevila (což absolutně nesnáším). Takže za mě takový jako že asi teda lepší průměr, který najdete v každé drogerii. Rozhodně ale ne s takovou vůní, v takovém obhemu (300ml) a za takovou cenu! Takže u mě dobrý :-)

Šampon
- značka: Balea (drogerie DM)
- cena: 30 kč (29,90,-) 
- objem: 300 ml
- hodnocení: 7/10 


Kondicionér voní úplně stejně. Má samozřejmě hutnější konzistenci než šampon. Já jej dávám zejména na druhou polovinu vlasů ke konečkům. A musím říct, že tento kondicionér je vážně skvělý! Moje husté a suché vlasy jdou krásně rozčesat! U ostatních přípravků (kromě Cien) jsem musela ještě použít kůru na lepší rozčesávání (GlissKur) a u tohoto nemusím! No není to skvělé?
Kondicionér
Co se týče výše zmíněných výrobků, tak bych ještě ráda konstatovala, že je mi moc sympatický obal. Ne svým designem - ten je typický pro Baleu :-) Mluvím a bytelnosti obalu. Působí na mě vážně dost pevně, zatím se mi obal nepromáčkl ani nijak nedeformoval, což beru jako velké pozitivum, někdy se mi to stává :-)

- značka: Balea (drogerie DM)
- cena: 30 kč (29,90,-) 
- objem: 300 ml
- hodnocení: 8/10


Posledním přípravkem je kúra na vlasy. Používám ji 1x týdně a je to pro mě takový lepší kondicionér, řekla bych. Jelikož se mi mé vlasy rozčesávají výborně i jen po samotném kondicionéru, tak tenhle aspekt soudit nemůžu. Nutno podotknout, že po kúře jsou vlasy 2 dny jakoby víc lesklé a hebké. Takže účel splněn :-)
Kúra na vlasy
- značka: Balea (drogerie DM)
- cena: 40 kč (39,90,-) 
- objem: 150ml
- hodnocení: 8/10

Celkově musím říct, že tato řada mě nadchla! Určitě vyzkouším i jiné přípravky a jiné řady, ale tuhle si určitě zase někdy koupím! Takže celkové hodnocení: DOPORUČUJI !!!


A co vy, znáte tuhle řadu? Jaké jsou vaše oblíbené přípravky na vlasy?


Hezké víkendování,

Evelin ♥ 

39 komentářů:

  1. asi to budu muset očuchat, protože vůni kokosu zrovna dvakrát nemusím :)

    a je mi jedno, jestli je šampón, maska nebo cokoliv jiného jiné značky, používám to, co mi nejvíc vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ne, ještě donedávna jsem kokos neměla vůbec, ale vůbec ráda! Nevím, čím nebo proč se to zlomilo, ale je to tak :-) Produkty v obalu voní hezky a intenzivně, na vlasech míň, takže je z vlasů rozhodně necítíš, to by sis musela přímo přivonět :-)

      Vymazat
  2. Já teď testuji stejnou edici, ale meruńkovou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Meruňková??? Hmmmm...:-) Taky na barvené a melírované? Meruňky miluju!

      Vymazat
  3. Měla jsem ten kokosový kondicionér a byl skvělý. Přesně jak říkáš, nádherně voněl a na vlasech ta vůně vydržela a krásně se po něm daly rozčesat :)

    http://rainbowworldofcosmetics.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Už dlouho po něm pokukuju, vůni kokosu vážně miluju, ale v současné době hledám nějaký šampon se silikony. Všechny silikonové mi došly a mám doma jenom bez :D Mám ráda, když to můžu střídat ;)

    OdpovědětVymazat
  5. ta vůně je úžasná. Mám masku a za tu cenu ji taky mohu doporučit

    OdpovědětVymazat
  6. jeeeeeeej, to presne potrebuju, mam barvene melirovane vlasy, ale problem je v tom, ze jsem v UK :(
    mam sto chuti si pro ne priletet :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jestli by se ti to trošku neprodražilo :-)

      Vymazat
  7. Mám ten kondicionér, a jsem nadšená, už jsem o něm psala na blogu :-). A asi si pořídím i šampona a masku. :) Za tu cenu je to paráda.

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, četla jsem a díky té recenzi jsem se jej rozhodla vyzkoušet :-)

      Vymazat
  8. Ja som včera kúpila mamke na meniny ktoré bude mať Baleu kokosovú ale sprchový gél, snáď sa jej bude páčiť :) Keď sa bude, čo pevne verím isto jej dokúpim túto sadu, pretože si ju zrecenzovala úžasne :)

    OdpovědětVymazat
  9. Když jsem po používání tohoto šamponu přišla ke kadeřnici, tak mě seřvala jak malé děcko, co to používám za šampon, že je to totální katastrofa, že ty vlasy nejdou vůbec rozčesat. Přitom jsem vlasy barvené a melírované měla, měla jsem je i docela suché. Nevím proč, ale nesedl mi.

    Od té doby jsem si šampon od Balei nekoupila, až včera. Šla jsem do limitky After Sun?..který úplně nádherně voní a zase taková katastrofa mi to nepřipadá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono každému sedí něco jiného... Ale mě osobně po jakémkoliv šamponu nejdou rozčesat vlasy tím jak jsou suché :-( Ale po kondicionéru úplně v klídečku.
      Otázka je také to, jak moc svoji kadeřnici znáš a věříš jí - já už se párkrát spálila, kdy mi bylo tvrzeno, že tohle a tohle je pro vlasy hrozné a tohle je lepší a nakonec jsem se se svými vlasy nemohla měsíc domluvit :-(

      Vymazat
  10. Souhlasím hned 2x - vlasová kosmetika bez silikonů je jen mediální trik a také si neumím přestavit, že bych měla šampon a kondicionér od jiné značky:-) Jinak já značky střídám, nemám žádnou vyloženě oblíbenou. Baleu jsem ještě nezkoušela, asi to napravím:-) Zuzu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že to s tou značkou má někdo jako já :-)

      Vymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Já tak úplně nesouhlasím s těmi silikony - dřív jsem prostě používala nějaké šampony z drogerie, loreal a spol., a vlasy jsem měla čím dál těžší a splihlejší, až jsem si někde přečetla že to může být těmi silikony, přešla jsem na šampony bez nich a ejhle, splihlost se nekoná.Jinak bych to asi neřešila... Bez kondicionéru bych ale měla asi suché konečky, občas na ně použiju i sprej se silikony, ale opravdu jen na ty konce. Pro někoho kdo má u hlavy mastnější vlasy a dole suché by to mohlo být řešení. Jink mi silikony jsou srdečně ukradené, hlavně že mám vlasy ok :)Misa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono asi záleží co komu jak sedí... Já jsem zatím jako pokusný králík ohledně těchto šamponů, k silikonům chystám článek během 14 dní, tak uvidíme :-)
      Jinak, souhlasím s tebou - silikony nebo bez, hlavně když to člověku sedí!

      Vymazat
  13. Já měla před pár lety sadu z broskvové řady a ta mi vůbec nesedla. Na tuhle kokosovou slyším chválu skoro všude, tak ji asi budu muset vyzkoušet, protože vůni kokosu miluju :)

    OdpovědětVymazat
  14. Hehe, ten Monk mě pobavil, zrovna ho sleduju každej večer před spaním :))
    Asi to taky vyzkouším, sice mi strašně vyhovují šampony od Cienu, ale kokos miluju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na Cien taky nedám dopustit! Jsou skvělé!!!

      Vymazat
  15. S těmi silikony s tebou souhlasím. Já tedy báze nepoužívám, ale je to opravdu zvláštní se nad tím takhle zamyslet. Na vlasech nám vadí spoustu věcí a na obličej si dáme kde co. Jinak se mi moc líbí jak píšeš a přidávám si tě do četby :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Jsem ráda, že se ti u mě na blogu líbí. A děkuju, že jsi mým dalším čtenářem, vážím si toho.

      Vymazat
  16. Pokud jde o mě, mám moc ráda značku Balea a kokosovou vůni také.:-)
    Pokud jde o silikony tak máš pravdu, naprosto souhlasím..:-)
    A taky nemám ráda, když mám kondicionér a šampon jiné značky, prostě musí být oba stejní aby to bylo dokonalé..:-)
    Tvá recenze mě moc, moc potěšila, značka Balea opět nezklama a já co nejdřív navštívím drogerii DM a tyto tři výrobky si koupím, protože za ty ceny a objem jsou prostě super..:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I mám Baleu moc ráda - není drahá a v jejím sortimentu člověk najde skvělé a kvalitní produkty srovnatelné s dražšími výrobky. Doufám, že i ty budeš s kokosovou Baleou spokojená a těším se na recenzi.

      Vymazat
  17. Kondicionér je úžasný

    OdpovědětVymazat
  18. Tady jde o to, že na obličeji ty silikony v bázi slouží k tomu, aby pleť vyhladily a srovnaly a make-up se lépe nanášel a lépe držel :) (to, že už to třeba tak opravdu nefunguje je věc jiná ;). Ale silikony ve vlasech jsou "špatné" tím, že některé na nich ulpívají, tvoří se nánosy, vlasy plihnou a mastí se ale hlavně, nepronikne přes ten nános potom žádná kůra ani vyživující maska.
    A u obličeje se pouze večer odlíčíme a je to OK, ale z vlasů jen tak dostat nejdou. Ty, které nejsou vymývatelné vodou, se dají dolů dostat pouze speciálními čistícími šampony. Tak to by bylo k silikonům ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahojky. Kokosovou vůni i chuť miluji a také zatím tápu v tom jaký šampon, jaký kondicioner. Ať použiju co použiju i když je to levné nebo drahé tak za dva dny mám vlasy u pokožky mastné, a jelikož mám také melír tak konečky suché. Děkuji za radu, zítra si jedu pro celou kokosovou řadu :)

    OdpovědětVymazat
  20. Já mám kokosový šampon a kondicionér teď nově a nejradši bych to vypila.

    OdpovědětVymazat
  21. Ja nemám farbené vlasy a ani nič podobné, ale odporučila mi ho jedna kamarátka na krepovité vlasy... Mám ich pomerne dosť krepovité tak snáď pomôže a ak nie tak aspoň tá krásna kokosová vôňa... :D :3 (milujem kokosovú vôňu)

    OdpovědětVymazat
  22. Musím říct, že silikony mi vážně nevadí kvůli škodlivosti na zdraví nebo kdovíčemu. Já prostě potřebuju šampon bez silikonů, protože jen tak mají moje vlasy vůbec nějakej objem. Silikonovej šampon způsobí, že mám do dvou hodin po doschnutí vlasy dost ošklivě připlácnutý k hlavě. Se šamponem bez silikonů prostě vypadají líp. Ale to je problém mejch jemnejch vlasů, někomu jinýmu to zatěžování vadit nemusí...

    OdpovědětVymazat
  23. Tak tieto produkty boli fakt super, vyskúšala som aj šampón, aj balzam, nádherná vôňa a skvelý pocit, naviac po kúre mi tá vôňa ostala vo vlasoch až do ďalšieho umytia a vždy keď som pohodila vlasmi som ju cítila. Niečo neskutočné, nerozumiem, prečo ju prestali vyrábať, aspoň na Slovensku ju už pol roka v obchodoch márne hľadám, ani v Rakúskej DM som ju nevidela, takže asi je s ňou koniec - fakt veľká škoda.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥