úterý 21. srpna 2012

Radost ze sekáče

Hezké úterní dopoledne,


tak nějak mi nevyšlo co mělo a tak jsem se vydala včera i dnes obhlédnout secondhandový výprodej u nás ve městě. A už mám náladu o poznání lepší :-) Ano, není to žádný obchod na úrovni, rozhodně nečekejte zboží hezky a úhledně poskládáno či navěšeno na ramínkách. Pokud si představujete pár stolů daných k sobě a na nich naházené zboží, tak jste se trefily přímo do černého. Někomu může být tento styl obchodů cizí, mě to na druhou stranu baví, vyrazit si takhle 1x za měsíc až dva na takovou bojovku :-) Aneb kdo uloví lepší :-) A jak se mi to podařilo, to posuďte samy:

Kožená bunda s beránkem - pro drahouše mého milovaného, který po kožené bundě touží skoro víc než po mě :-)  vypadá úplně nová, není vůbec nikde ošoupaná. Cena krásných 100kč.


Svetr (HM Divided) - taky pro drahého. Krásný proužkovaný, v elegantních odstínech šedé. Mě se líbí moc. A dokonce i mé drahé polovičce. Cena 35kč.




Parka (HM LOGG) - úplně lehoučká bundička na podzim a jaro tentokrát už pro mě. Potřebuje maličko zúžit, ale jinak je dokonalá (pro mě). Cena 15kč.


Mikina (Kik) - flaušová hnědá mikina na grilování a večerní posezení, jelikož ty letní večery už nejsou to co bývaly. A já nejsem nejmladší :-) Cena 15kč.


Svetr (Staccata) - taková svetroidní halenka :-) Délka do půlky zadečku. Úplně se v ní vidím s nějakým hezkým tílečkem. Cena 35kč.


Tepláky (Adidas) - jednoduše na domácí válení :-) Cena 15kč.


Šusťáky (Adidas) - na večerní posezení pod pergolou, na kolo či procházku kolem Moravy. Cena 35kč.

Sukně (CA) - letní sukně s gumou v pase. K vodě ideální. Cena 15kč.


A to by bylo asi všechno. Nákup mě stál 265 kč a já jsem šťastná jak blecha :-)

Co vy, chodíte nakupovat do seconhandů? Nebo vás tyto obchody nechávají chladnými? 


Já jdu prát, ať můžu večer vyrazit na procházku v novém oděvu :-)



                                                           
                                                                                     Evelin 

53 komentářů:

  1. Teda.. holky, kde berete takové úlovky, tak to fakt nevím.. :( U nás mají samé hnusné, roztrahané hadry a ještě ke všemu předražené.. :( Tričko za 250,- a podobně :( A to fakt hledám hledám a nic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, taky najdeš! Já měla ten samý problém co ty! Halenka za 300, WTF, proč bych dávala tolik za obnošené zboží???

      Vymazat
  2. no já sekáče miluju, chodím občas do Přerova :) ale třeba v Brně je přesně ten případ tričko za 250,- :/ můžu se zeptat, kam chodíš ty?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A do Přerova kam? Já měla ráda anglický sekáč kousek od Prioru směrem na nádraží, ale zrušili ho před měsícem :-( Já chodím do Otrokovic na Besedu - není to kamenný sekáč, ale vždycky 1x za měsíc tam dojedete firma s výprodejem a pak nastává mé šílenství :-) Příště tady budou 24. - 25.9. 2012 :-)

      Vymazat
    2. Evi, prý je něco i ve Zlíně, směr od Městského divadla dozadu na Vizovice po tř. T. Bati. Možná v místech bývalých Kancelářských strojů... Já na to přehrabování nemám nervy, ale úlovky se hodí. Akorát bych předtím musela udělat opět čistku ve skříni, bo to nějak nemám kde dávat. (ren)

      Vymazat
    3. Aha, tak o tom jsem neslyšela :-( A myslím, že očista skříně se někdy hodí, ne ;-)?

      Vymazat
    4. no, já chodím taky na Čechové ulici-jak říkáš od Prioru k nádraží, do Charlieho, ten je anglický, ale není zrušený. (ještě v té ulici byl jeden sekáč, ten asi myslíš).Tenhle sekáč je drahý, ale venku před prodejnou jsou hrabací koše za 10,-, ale to musíš mít vážně štěstí na úlovky :D většinou je to zboží s kazy, ale vzhledem k tomu, že mám šicí stroj, tak už mám pěkných pár úlovků :) třeba teď jsem vyhrabala nádhernou černou kabelku Next, které chybělo jedno ucho, takže jsem vyhrabala další stejnou kabelku, vzala si od ní ucho a doma ho jen přišroubila, úplná banálnost a krásná, kvalitní kabelka za desetikačku :))Prostě co má menší/větší kazy, tak to tam hodí, ale jak říkám, mě baví věci takhle opravovat .) jinak ještě je jeden sekáč u přerovského bazénu, tam mají tuším vše za 30,-, tak odtud mám taky pěkné věci, třeba barevný vlněný křivák do pasu :) Pak je i u autobusového nádraží-teď vedle polorozbořeného domu, jde se tam po schodech nahoru a nahoře na okně má nápis sekáč :) a v centru je jeden takový nic moc, ale někdy mají vše za 10 kč a taky se tam dá vybrat-to je na ulici Kratochvílova, jdeš z náměstí TGM do ulice s kostelem :). Jinak škoda, směr Zlín jedu zítra, ale jinak tam ten směr vůbec nejezdím :/

      Vymazat
    5. Ano, Charlieho znám a přijde mi drahý a bohužel jsem na hrabací koš neměla štěstí (na nějaké úlovky v něm). Ten u nádraží znám taky, i u bazénu. Ale tam jsem teda já osobně nic neulovila :-( Asi jsi měla štěstí :-)
      Škoda, zítra už tady nebudou :-(

      Vymazat
    6. přesně tak, je drahý :) no já nepokouším štěstí a jdu tam jednou tak za 2 měsíce a něco tam nááhodou vytáhnu :D jinak kdyby jsi měla další tipy na sekáče, neváhej z toho udělat článek :))

      Vymazat
  3. no u nas to tiez nie je vyhra, obcas som vedela skocit do sekacu, ale ked som zbadala uplne obycajne tricka za 4 az 6 eur, tak si hovorim, ze to si mozem rovno kupit nejake nove, nenosene .. potom treba uz len vychytat nejaku akciu, kedy je vsetko zlacnene na 1 euro :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu! A tady s tou firmou to tak právě je :-) Jeden den je vše za 35kč (kožené věci za víc) a druhý den za 15kč. A to potom nosím domů plné tašky :-)

      Vymazat
  4. Vždycky, když se cíleně vydám do sekáče (nejlépe s představou, co bych ráda vyhrabala), !nevyhrabu" nic pěkného. Jindy tam vběhnu, mám jen pár minut a narazím na poklady (např. trička Marks and Spencer, úžasné kabelky za pár kaček atd.). Holt v sekáči je to o štěstí... Pěkné úlovky!
    Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli, máš naprostou pravdu! jakmile někam zajdu s náladou "dnes si něco koupím" tak zpravidla odejdu s prázdnou, ale když jdu jen tak zabít čas, tak to pak nemám kam dávat :-) Děkuju!

      Vymazat
  5. Máš krásný úlovky za ještě krásnější ceny:) V Praze bývají sekáče taky drahé, ale když je pak akce třeba vše za 50, tak se to vyplatí:) Já do sekáče chodím moc ráda, akorát se musím hlídat, abych tam nekupovala zbytečnosti jen proto, že to je pěkný a levný, musím fakt promýšlet, jestli to budu nosit:) A úplný zákaz už platí na šaty a svetry:) Jinak taky nakupuju i na přítele, ty si mu sehnala vážně krásný věci:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, snažila jsem se vybírat pečlivě :-) No, já už se teď musím taky hlídat, jelikož svetrů mám asi víc než ponožek :-) A další pravdu máš v tom, že na chlapi jsou tam vždycky tak krásné věci, že bych nejraději vykoupila všechno :-)

      Vymazat
  6. Hmm pěkně jsi nakoupila, asi taky vyrazím do sekáče!" :))

    OdpovědětVymazat
  7. Jé takový sekáč bych si taky nechala líbit, u nás jsou sekáče asi to samé co vjetnamci. Takže takhle super levné to také bohužel není.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám tu zkušenost :-( Je to hodně o štěstí.

      Vymazat
  8. Miluju Humanu! Minulej týden jsem si tam pořídila Zara 3/4, HM triko a ještě nějaký pičičmundy, vše za 20,-! Už skoro nikde jinde nenakupuju. Pokud jsi tam ještě nebyla, doporučuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde, kde, kde to je?!?!?

      Vymazat
    2. Na Palackýho, naproti živnostenské škole, víš? Akorát že minulý týden bylo "vše za..", tak nevím, jak je na tom tenhle týden.. Ale Humanu mají i v jiných městech, minule jsem tak nakoupila třeba v PV..

      Vymazat
    3. V DM jsem se dneska ptala paní, jak to vypadá s novou kolekcí Essence. Vypadala trošku zmatlaně, musela jsem jí vysvětlit, o co jde a ona mi řekla, že Miami už mají, ale na prodejnu ji dají až s novým Journalem, což prý bude za 3 týdny. Nechápu.

      Jinak ten e-mail je sabina.spalkova@seznam.cz

      Vymazat
    4. No ale pozitivní je, že ji mají :-) Super! teď už nezbývá nic jiného než se těšit ;-) Děkuju za info, jsi nejlepčejší!

      Vymazat
  9. Ten pánský svetr a sukně jsou dokonalé! Někdy mě tam musíš vzít:-) Zuzu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá, 24.-25.9.2012. Cca o 14 dní dříve ve Zlíně v Master Rock Café ;-)

      Vymazat
    2. Tak těch 14 dní vyjde přesně na Paříž... Ale třeba se domluvíme na Otr:-)

      Vymazat
  10. Závist :D Já byla minulou středu v mých oblíbených second hadnech a nic :( Ale možná to bylo i kvůli tomu, že jsem nechtěla utrácet a penízky bych investovala jen do naprosté bomby :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, víš, že závidět se nemá :-) Ale tobě to odustím ;-) Možná proto jsi nic nenašla, kdyžb jsi hledala jen tu bombu :-)

      Vymazat
  11. ako vidim, aj ty obliekas svojho chlapa:-) good job

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdo to dělat musí, když on se k tomu nemá :-D

      Vymazat
  12. Evelin, vím, že se závidět nemá a děkuji za odpoštění :D :D :D

    Jinak jsem tě nominovala na Blog Awards ♥
    http://www.lore-madalena.blogspot.cz/2012/08/nominace-na-blog-awards-aneb-tipy-na.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :-* Děkuji za nominaci, moc si jí vážím :-*

      Vymazat
  13. Děláš si ze mě srandu? Ta bunda je luxusní. Bez debat. Sekáče jsou fajn věc, pokud narazíš na dobré kousky. Bohužel, spousta Secondhandů je většinou přebraná. :/

    http://thelisbeth.blogspot.cz/2012/08/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu! ve spoustě sekáčů jsem našla pouze trička, ze kterých bych osobně neudělala ani hadru na zem

      Vymazat
  14. Já ze sekáčů nějak odvařená sice nejsem ale nedávno mi od tam dovezla strašně moc oblečení z Brna sestřenice, a normálně i celkem známých značek...kupříkladu Teranova, H&M ...a takové, něco je vážně hezké :D. Zkusím pozjístit kde ten sekáč přesně v Brně je. A dám vědět :). Monča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ouki douki :-) Bratr jde do Brna na vysokou, tak jeho návštěvu spojím s návštěvou sekáče ;-)

      Vymazat
  15. Já málokdy něco pěkného seženu. :)
    A dovoluji si tě upozornit, že jsem tě nominovala v tagu blog awards. :) ( http://carre-de-sucre.blogspot.cz/2012/08/blog-awards.html )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jsem sehnala asi za nás obě :-)
      Děkuji za nominaci :-*

      Vymazat
  16. máš štěstí, já jsem ještě nikdy nic nenašla, co by se mi líbilo.. :D:/ a klikla jsme na rubriku štve mě, a přečetla jsem si článek, a byl uplně úžasný!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu :-) Rubrika "Štve mě" je takové moje ventilační místo :-)

      Vymazat
  17. Já tam jednou za čas zajdu,ale nikdy tam nic hezkého nenajdu :( popravdě z tvého bohatého nákupu mě taky zaujala jen svetroidní halenka:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta halenka je skvělá, že :-)? Jsem z ní nadšená!

      Vymazat
  18. evelin kde jsi našla sekaaač? :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mišičko, je to "Elegant style", který 1x za měsíc přijede do Otrokovic na Besedu, je tam 2 dny a pak zas jede pryč :-) Nicméně vím, že jezdí i do Zlína, a to na Master Rock Café na Čepkově, ale v trošku jiném termínu, než k nám do Otrokovic. Ale zkusím vyzvědět a dám vědět!

      Vymazat
    2. Pokud je to to co myslím,tak tam prodávají cigáni a je to úplně ODPORNÉ,hadry poválené všude,zmačkané,příšerné!!Dokonce tak bývají i hračky,ponožky apod.No nestačila jsem se divit jak to tam vypadalo,byla to síla!Nikdy bych tam nic nekoupila.

      Vymazat
    3. Ano, je to to co si myslíš, ale cikány jsem tam prodávat neviděla. Pro někoho je kultura nákupu důležitá, stejně jako pro mě. Chodím tam spíš pro zajímavost a je mi líto lidí, pro které je to jediná možnost, jak si koupit něco na sebe :-( Bohužel jsem, tam mockrát viděla, jak tam maminky kupují dětem hračky a sobě spodní prádlo :-( To je věc, kterou bych neudělala. Bohužel, někteří jsou na tom tak špatně, že jim bohužel nic jiného nezbývá :-(

      Vymazat
  19. Z toho co tady máš se mi nic nelíbí.Já mám ve Zlíně nejradši sekáč na Sokolské,hlavně v létě tam mají boží věci,spoustu lidí mi to vždycky chválí.Ceny jsou vyšší (šaty třeba kolem 22,halenky kolem 150) Ale všechno vždy úhledně na ramínkách poskládané,oprané dokonce voňavé,od některých věcí z outletu z anglie mají i více velikostí a jsou samozřejmě nenošené,spousta věcí je tam nenošená.S tou "hrabárnou" Elegant style se to nedá vůbec srovnat.To je vážně něco odporného. Pak vím,že je sekáč u jabka ve vchodu jak je Teta,je to tam schované.Není to tam nic extra,ceny taky trochu vyšší ale vše samozřejmě opravené vyžehlené atd.Pak je sekáč v budově 22. Charlie-taky vyšší ceny ale samozřejmě kvalitní věci a outlety taky.Pak je sekáč ještě u zastávky 31 Bratří Jaroňků,ale tam jsem nebyla a chystám se tam:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý máme jiný vkus :-) Sekáč na Sokolské znám, dá se tam najít fajn oblečení, které jak říkáš je čisté, navoňané a nezřídka kdy i nové. Já mám poměrně ráda i sekáč na autobusovém nádraží, v 1. patře, nad vinárnou. Dají se tam pořídit skvělá kožená saka s cenami kolem 200, což je fajn. Jinak, co se týká seconhandů, tak pro někoho může být cena 220 za šaty a 150 za halenku moc, jelikož ve slevách je možno koupit nové i levněji... Ale to samozřejmě záleží, co člověk očekává a a je ochoten dát. Každopádně, můžeme si někdy dát takovou společnou seconhandovou túru po Zlíně :-)

      Vymazat
  20. Ahojky, musím pochválit paráda.. já taky chodím tak jednou za měsíc do sekáče.. a opravdu se někdy poštěstí posledně to byli nádherné bílé šortky nebo krásné riflové slimky :)

    OdpovědětVymazat
  21. O sekáči ve Zlíně kde by měli panské obleky bys nevěděla?

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥