neděle 12. srpna 2012

Rtěnka Essence

Hezké nedělní poledne :-)

Dnes mám pro vás recenzi/článek o rtěnce Essence. Hned na úvod musím říct, že foťák se pro tentokrát opravdu vyznamenal a ať jsem dělala, co jsem dělala, tak barva na fotkách (zejména obalu) prostě neodpovídá :-( Tady to vypadá na (staro)růžovou, ve skutečnosti je to tmavá růžová, skoro až do fialova :-( No, nenadělám nic, ač jsem se snažila asi hodinu a vyfotila přes 50 fotek :-(


Rtěnku jsem si pořídila v odstínu 02 Sparkling Romance. Rtěnka obsahuje jemné třpytky, které ovšem při nanášení nejdou téměř vůbec cítit, což beru jako velké plus. Obvykle se rtěnky se třpytkami na rtech nepříjemně zadrhávají, což není tento případ. Rtěnku jsem si koupila, protože jsem chtěla zkusit něco jiného a výraznějšího. No a smůla. Pigmentací tato rtěnka skoro vůbec neoplývá, což je podle mě škoda. Dočkala jsem se spíš jemného tónování. Tak nějak jsem tedy na vážkách, jestli se jedná o rtěnku nebo o balzám. A pořád nevím, protože tenhle výrobek rty ani nijak nehydratuje (což je obvyklé pro balzámy). Takže se tedy asi jedná o rtěnku se špatnou pigmentací. Ach jo.




Musím ale podotknout, že rtěnka hezky voní. Ne intenzivně, ale při očuchání je to taková sladká, jemná vůně, která neurazí. Je třeba si také dát pozor, že rtěnka má tendence zalézat do vrásek. Jediným drobným plus je výdrž rtěnky. Nepočítala bych ji na hodiny, spíše na minuty :-) Ale není to zas tak, že než vyjdete z domu, tak na rtech nic nenajdete :-)
Co se mi na rtěnce opravdu líbí je její obal. Někde řekne, že je škaredý plastový. Ano, plastový je, ale líbí se mi. I jednoduchý design. Já rtěnku nosím v kosmetické taštičce, takže mi drží pohromadě. Co se ale stane, když ji budete mít jen tak v kabelce či když vám spadne na zem, to netuším. 


na ruce
na rtech

- značka: Essence (DM, Rossmann, já zakoupila v parfumerii Douglas) 
- cena: 30 kč 
- obsah: 4g
- hodnocení: 5/10

Co se týče tohoto výrobku, tak se asi nedokážu rozhodnout, zda-li doporučit či nikoliv... Prostě remíza. Rtěnkové nadšenkyně a znalkyně rozhodně nadšené nebudou a budou zklamané. Méně náročné uživatelky by mohly být spokojené. A zda-li budou? To si bohužel netroufám odhadnout. 


Hezký zbytek víkendu
                                                           
                                                                              Evelin 

23 komentářů:

  1. Já mám rtěnek od Essence několik a tak nějak se mi i tvým článkem potvrdilo, že pokud mají třpytky, jsou horší. Jedinou kterou mám opravdu ráda je All about cupcake, ta je bez třpytek, je nádherně krémová a docela dá rtům i barvu. Já bych jí nenazvala rtěnkou, ale spíš barevným balzámem na rty, protože je fakt krémová, na rty se jí uvolní dost a jsou pak krásně vláčné. Naopak tu co mám se třpytkama, tak ta skoro nebarví a ani není taková balzámová...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tedy musím říct, že tohle je má první rtěnka od Essence a tak nějak asi nevím, jestli si někdy půjdu pro další... Leda by byla jak říkáš ty nějaká taková krémová... Tak uvidíme :-)

      Vymazat
    2. No pokud by třeba byla ve slevě ta All about cupcake, tak za vyzkoušení určitě stojí a když je pak za těch 29.90 Kč, tak ani moc neriskuješ:) A nebo koukni na videa k Petra Lovely Hair, často ji tam používá a docela je to na těch videích i vidět, že je krémová:) Ale naopak si určitě nekupuj tu In the nude nebo jak se jmenuje, ta je sice úplně stejně krémová, ale hnusně flekatí, neudělá nikdy rovnoměrnou barvu!

      Vymazat
    3. Ano, ano, znám ji právě od Peti :-)

      Vymazat
  2. Já mám rtěnky od Essence naopak ráda :) Sice to nejsou rtěnky v pravém slova smyslu, ale mně krásně hydratují... ;) Ale asi co člověk, to názor ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi máš pravdu :-) Mě obecně nevadí, beru ji jako lesko-balzámo-rtěnku :-) Vyhovuje mi. Jen si nemyslím, že by se měla nazývat rtěnkou :-)

      Vymazat
    2. To je pravda.. ;) S tím souhlasím :)!

      Vymazat
  3. Hm, je to něco mezi rtěnkou a balzámem, pokud hledáš výraznější krémovou barvu, doporučila bych Ti třeba rtěnky z řady Studio artist od oriflame, mají krásné odstíny ;-). Nebo rtěnka Triple Core, je teď za 129 Kč, taky mají moc krásné, syté odstíny.

    Jo a mrkni ke mně na blogsale:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2012/08/nabizim.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za nabídku :-) Na blogsale jsem se dívala, ale zatím jen tak z rychlíku :-)

      Vymazat
  4. Tuto mám taky. Čekala jsem pigmentaci = zesvětlení mých rtů a vůbec nic jako :\\\\ Naopak odstín Fairytale je výrazný, ale nemá třpytky.

    http://imiiska.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jednu rtěnku od Essence mám, moc jsem od ní nečekala, koupila jsem ji ve slevě a taky ji beru jako tónovaný balzám. A byla jsem překvapena výdrží - na mých rtech je to i několik hodin, i když hodně často piju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Několik hodin?!? Vážně??? Tak to je super!

      Vymazat
    2. No, ona nedrží hodiny a hodiny... ale tak dvě hoďky úplně v pohodě, tři docela taky a i ty čtyři mi už vydržela. Ale mně obecně rtěnky docela drží - na rozdíl třeba od korektorů.

      Vymazat
    3. Tak to já mám zcela opačný problém - korektory drží, ale rtěnky nic moc :-(

      Vymazat
  6. Tak už jen z popisu blogu ve tvém profilu mi bylo jasné, že se mi tu bude líbit. :)) Ta rtěnka je naprosto úžasná. :* Hlavně na tvých rtech :))

    OdpovědětVymazat
  7. Taky mám pár "rtěnek" od Essence, jsou sice fajn, ale ta slabší výdrž mě trošinku štve :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jak tak čtu tvojí recenzi, nevím, jestli je vůbec na essence rtěnku :) Mám jí doma a krásně hydratuje, má jemnou krémovou barvu a tak. Na tu In The Nude jsou také jen kladné ohlasy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Tak jsem možná měla smůlu na špatný kus :-(

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥