neděle 5. srpna 2012

Štve mě no.1

Hezký den,

rozhodla jsem se, že na svém blogu založím novou rubriku s názvem "štve mě". Možná si některé z vás zaťukají na čelo, že tohle asi na kosmetickém blogu nemá co dělat, ale na druhou stranu - já nikdy netvrdila, že můj blog je kosmetický (ač drtivá většina příspěvků se opravdu kosmetiky týká) a je to přeci jen MŮJ blog a já si na něj můžu psát relativně co chci :-) Takže tak :-)

První příspěvek této rubriky věnuju dopingu. Ano, ano, jsem sportovní fanoušek a momentálně dýchám a žiju olympiádou v Londýně. A vážně mě štve, když mi někdo tenhle sportovní svátek kazí! A víte proč? Protože to prostě není fér! To že jsou lidi zlí, závistiví a zákeřní v běžném životě, na to jsem si už tak nějak zvykla a ano, je to smutné :-( Ale vážně mě to štve ve sportovním světě, kdy jsou skloňovány zejména pojmy jako fair-play. A jak to vypadá, tak to tak v posledních letech rozhodně nevypadá. Bohužel i ve sportu se hraje podlým způsobem :-( Ale proč? Vážně to vítězství za to stojí? Za to, že je člověk potom pro smích celému sportovnímu světu? Že ztratí své fanoušky? Že zklame malé děti, začínající sportovce, které k němu vzhlíží a uctívají? Když fandím nějakému takovému sportovci, kterému je potom třeba medaile zpětně odebrána, tak jsem prostě naštvaná! A zklamaná! A cítím se jaksi zneužitá, nevím, jak to mám popsat... Rozhodně si myslím, že to prostě za to nestojí! Kdy a kde jindy než na olympiádě by se člověk měl vrátit právě k duchu fair-play, která se z běžných životů vytratila?!?!? Já to prostě nepochopím....

zdroj
A na závěr seznam těch, kteří nenastoupili na letošní olympiádu v Londýně:
  • Kissya Cataldová - brazilská veslařka
  • Diego Palomeque - kolumbijský čtvrtkař
  • Ivan Tichon - běloruský kladivář (v Londýně nestartoval kvůli zákazu Mezinárodní atletické federace kvůli testování vzorků z minulosti)
Sportovci vyloučeni z letošních olympijských her:
  • Viktoria Baranová - dráhová cyklistka (pozitivní test na testosteron)
  • vzpěrači - dva Turci, jeden Albánec
  • Luiza Galjulinová - sportovní gymnastka z Uzbekistánu
  • Marina Marghijevová - moldavská kladivářka
  • Tameka Williamsová - sprinterka z ostrovů Svatý Kryštof a Nevis.

Co vy? Máte pochopení pro doping? Taky vás to zlobí jak mě?


Hezký den,

Evelin ♥ 

12 komentářů:

  1. Zlobí mě to, ale nenaděláme s tím bohužel nic. Sportovci by se nad tím měli zamyslet sami. To mi vždycky říká i mamka: "Kouříš? Kuř si, ale zkus se nad sebou zamyslet. Já ti to zakazovat nebudu, tu špatnost bys měla pochopit sama." A tak by to mělo být i u sportovců. Na druhou stranu občas chápu, když u někoho najdou doping, a nakonec se zjistí, že ta látka není na seznamu doping. látek, jako tomu bylo teď u našeho českého veslaře. Mají v tom bordel no.. :D

    ještě jsem se chtěl zeptat, jak se prosím Tě dělají ty témata co máš v pravém sloupci a jak se ta témata tam přidávají. Moc díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyžtak tu odpověď na otázku už znám :D :)

      Vymazat
  2. Otázkou ale zůstává, jestli platí pravidlo: "co není zakázáno je dovoleno".

    Jsem ráda, že jsi na to přišla, šikulka!

    OdpovědětVymazat
  3. Já dopingu moc nerozumím, tak si to netroufnu hodnotit....např. byla osočena sportovkyně z dopingu, pak se zjistilo, že to byly látky, které měla z léků proti menstruačním bolestem. Říkám si, že sportovci musí vědět, že se to z testů prokáže, tak proč by přesto brali? Když mají zdravotní problémy, tak si pomalu nemůžou vzít ani prášek na teplotu. Zkrátka bůh ví, jak to je. Vrcholový sport je jeden velkej business, kde jde o velký prachy, ne o sport samotný. Těžko hodnotit, jak to tam funguje a jaký látky se poznají nepoznají, které zbytky volně prodejných prášků mohou zkreslit výsledek...já se v tom fakt neorientuju, ale myslím, že tak černobílé a jednoduché (beru si vědomě a doufám, že na to nepřijdou) to nebude. Navíc se pořád hledají metody, jak zlepšovat výsledky i o setinky...od materiálů oblečení, přes holení nohou apod. Je to prostě šílený business, ne sport.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je správný postřeh, že už nejde o sport, ale spíš business a těžké peníze ze sponzoringu...
      Co se týče dopingu, tak rozhodně to není černobílé, to nechci tvrdit! Akorát začínám být celkem šokovaná z nových metod dopingu - četla jsem článek o genetickém dopingu, který je již v těle téměř nedohledatelný :-(

      Vymazat
  4. Milá Evelins, doping je mi celkem šumák, stejně jako sport. Ale jsem ráda, že jsi tuhle rubriku zavedla - mám ráda blogy, u kterých nikdy nevím, s čím mě překvapí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za upřímnost :-) A jsem ráda, že jsem překvapila :-)

      Vymazat
  5. Já se přiznám, že olympiádu moc nesleduji :D Občas kouku na výsledky českých reprezentantů a to je vše :) Takže o dopingu nemám potuchy.. ale je pravda, že je to docela síla - za prvé - totální trapas a za druhé - žádná radost z vítězství.. (teda já bych při podvádění radost neměla).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, já osobně bych asi nepřežila tu ostudu a chodila bych kanálama a za druhé - přesně jak říkáš - jak pak dotyčný může mít radost z výhry?

      Vymazat
  6. Souhlasím s tebou Evelin, ale už to tak prostě chodí, podvádí se všude. Na druhou stranu, ne všechno označené za doping nakonec opravdu dopingem je - viz. aféra kolem Jana Štěrby. A vezmi si tu 16letou čínskou plavkyni - všichni ji podezřívají z dopingu jen proto, že je "podezřele dobrá"... To taky není fair... Zuzu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě prostě štve, že se podvádí "už i" na olympiádě. A jinak ano, ne všechno je doping a ta podezřívavost je někdy až otravná a myslím, že dotyčná sportovkyně snad ani z medaile nemůže mít radost díky humbuku kolem dokola.

      Vymazat
  7. Podle mě je to super oživení! A článek je kvalitní.

    Přidávám si tvůj blog (krásný blog) do sledování. :) Přijď na návštěvu i ke mě :) http://elizabethlore.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥