pondělí 13. srpna 2012

Štve mě no.2

Vítám vás při pondělku milé čtenářky.

Dnes pro vás nemám žádnou recenzi, ani doporučení, ani nic ze života (kosmetického) - i když jak se to vezme. Dnes bych se tady chtěla pozastavit a zamyslet na tím, co mě zlobí v blogové sféře. A bohužel toho není málo :-(
Když jsem začínala číst blogy, měla jsem jich na svém seznamu asi 250, po první redukci v květnu jich zůstalo 124 a teď? 105. Asi to není tím, že by blogy nebyly dobré, hezké či jinak výjimečné. To rozhodně ne. Ale většina z nich je jednoduše stejných. Obsahem. A taky vykazovaly hromadu níže popsaných nešvarů. Nevšimly jste si? Já si čím dál častěji říkám: "Tohle už jsem ale přeci četla, ne?" Pokud si nechcete kazit nový týden, tak nemusíte pokračovat ve čtení. A pokud vás zajímá, co mi vadí/nechápu/zlobí mě, tak vítejte a s chutí do čtení.
zdroj

Takže, shrnu to do několika bodů. 

K bloggerkám - Vadí mi, když:
  • když na blogu není tabulka přes Google friends na sledování blogu. Nebaví mě ukládat si každý blog zvlášť do záložek. Jako kompromis volím Bloglovin.com, ale pokud není na blogu ani ten, tak mě to v tu chvíli přestává bavit
  • po přidání komentáře musím vyplňovat stupidní tabulku s jakýmsi ověřovacím kódem, ať prý dokážu že nejsem robot. Ano, chápu to u bloggerek, které začínají a mají blog max. 2 měsíce. Je to otravné, zdržuje to a totálně mě potom přejde jakýkoliv komentář přidat.
  • si někdo založí blog a v každém 2./3./5./10. článku se ptá, o čem má psát. Nějak mi uniká pointa - proč si někdo založil blog, když v hlavě nemá koncepci toho, o čem bude psát (dietní/kosmetický/fashion/vaření), vždyť nápadů a námětů je spousta. Stačí si vybrat.
  • někdo píše posty o 5 řádcích ve smyslu: Dnes jsem tady jenom na skok, nemám náladu, bla bla. Já chápu a vím, že je fajn se někdy vypsat blogu, jelikož papír/blog snese vše, ale každý druhý článek o tom, jak nemám náladu, tak to mě fakt nebaví číst.
  • s předchozím bodem do jisté míry souvisí i tento - je nutné přispívat několikrát za den???? Vždyť přeci nerozhoduje kvantita, ale kvalita, ne? A zahltit blog 5 články za den a dalších 14 dní nic je pro mě jako pro čtenáře taky nic moc. Což takhle plánování článků?
  • někdo píše rychlorecenze. Připadne mi to hloupé se v pondělí na blogu pochválit, co jsem si všechno koupila a od středy na blog sekat recenze. Třeba u laku na nehty ok, pokud se vám na druhý den sloupal nebo pokud je něco někde ve slevě. Ale recenze na krém na obličej mi po 2 dnech připadne vážně zcestná. 
  • v recenzích nacházím fotky z internetu. Chápu, že někdo může něco dopotřebovat a obal vyhodit a samotné se mi to stává, ale pokud na blogu nacházím recenze jen s těmito fotkami, tak ztrácím důvěru, že daná osoba výrobek opravdu držela v ruce a že jen třeba nezkopírovala recenze ostatních lidí na netu.
  • někdo krade fotky a články. Není to fér. Nelíbí se mi to! A nejvíc ze všeho mě štve, když ostatní neuvádí zdroje! Co je na tom napsat: "Tohle jsem našla tam a tam a myslím, že by vás to mohlo zajímat..." "Ta fotka se mi líbí, mě se tohle a tohle nepodařilo vyfotit, ale blogerce XY ano..." Jak jednoduché. 
  • vadí mi špatný pravopis, gramatické chyby a používání cizích výrazů, pro které ošvem lehce najdeme české ekvivalenty. Ale ono je to asi out. A strašně in je používat názvy cizí, např. high-end, review,... Bleeeeh.
  • nepřirozené, škaredé pózy doplněné kachním obličejem (vyšpulené rty)
zdroj
  • někdo zaplácá celý blog random fotkami. Ono to jednou za čas neuškodí, naopak, řekla bych, že to může být fajn zpestřením. Ale ztrácí to na efektivitě, když to člověk vidí na jednom blogu každý týden a je tam de facto to samé (grilované maso/domací zvíře/nějaká kytka vyfocená na makro/alko drink, pivo, víno/). Takové články já už potom zásadně neotvírám, přeskakuju.
  • s tím možná souvisí tento bod - fotky jídel - neustále. Mě nevadí recept, naopak se nechám ráda insirovat, ale je to nutné 3x v týdnu fotit jahody s jogurtem na snídani, musli tyčinku na svačinu a jablko na večeři? Já proto zdravé výživě nic nemám, to ani náhodou. Jen je to takhle dokola pořádná nuda a vypovídá to asi i o kreativitě autorek. Těžko říct.
  • jsou někteří jako stádo - juhůůůů Bioderma, juhůůů cvičení s Jillianem, juhůůů Ziaja (ano, já sama mám Ziaju velmi ráda už pár let a nedám na ni dopustit, ale ano, existuje i jiná než olivová a kozí řada), juhůůů BííííBííí od Garnieru, juhůůů zrcadlovky, juhůůů.....
  • neupřímnost - např. když si přečtu recenzi na nějaký produkt a za pár dní třeba na Formspringu zjistím, že dotyčná produkt dostala a nekoupila si jej, jak tvrdí v článku. Mě to nevadí, přeju ostatním blogerkám spolupráce, které je těší a naplňují a baví je. Ale vadí mi, když ze mě někdo dělá blbce a tvrdí mi, jak si to zaplatil a šetřil na to na brigádě a pak se hloupě prořekne. Však co je na tom???
  • outfity bez fantazie - rifle, tričko, žabky. Tohle má někoho inspirovat? Asi ee.
  • a)rozmazané fotky, na kterých jsou b) upatlané věci, c) okousané nehty, d) nehorázný bordel.
  • giveaway, které "nutí" blogerky sdílet na dalích blozích, FB stránkách atd. O co jde? O zvyšování počtu pravidelných čtenářů? A vás to takhle baví?!? Mě rozhodně ne, raději si na toho 123. followera počkám, až si ke mě najde cestu sám, než aby mi klikl na políčko jen proto, aby si mohl připsat další komentář. 
Ke čtenářkám:
  • trošku mě zlobí, když na konci každé recenze je napsané kde, za kolik, objem, hodnocení a v následném komentáři se mě někdo zeptá, kde jsem to koupila... 
  • je někdo zlý. Zejména anonymové. Vím, patří to ke každému úspěšnějšímu blogu, ale... prostě to nechápu. Mě kdyby vadil něčí styl či způsob vyjadřování, tak nebudu ztrácet svůj čas, abych procházela jeho blog a mohla mu napsat, že se mi tohle a tamto nelíbí. Ano, kritika je zdravá. Ale jen ta oprávněná. A především SLUŠNÁ!!! I sebevětší výtku lze podat kultivovaným způsobem.
  • vadí mi spamování ostatních blogů. Já chápu, že začínající blogerky jsou smutné, když mají 3 čtenáře, vím jaké to je, ale spamováním ostatních blogů je nepřilákáte (většinou). Ano, piště komentáře, ale k věci! Není ti hloupé pod článek o šamponu napsat: "ahoj, mám nový blog, tak se podívej". Nebylo by lepší: "Ano, souhlasím, tenhle šampon mám taky a jsem s ním moc spokojená, moje recenze je u mě na blogu". A nejvíc mě štve je psaní komentářů, které lákají na soutěže. "Ahoj, právě u mě probíhá giveaway" A co jako? CO tím chtěl člověk říct? Že u něj můžu vyhrát krém, který jsem recenzovala a pod kterým je tento komentář? Nechápu!!!
No, to by bylo asi tak vše... Pro zatím :-) Myslím, že jsem se momentálně docela vyčerpala, ale časem mě určitě zase něco napadne :-) Ale jsem teď pěkně v ráži :-)

Jak jste na tom vy? Máte podobný pocit? Nebo jsem jen já tak strašně moc nesnášenlivá :-)?

                                                                                 Evelin 


PS: Nechci působit zle a namyšleně. Já jsem ev skutečnosti opravdu velmi hodná, milá a   
        sympatická holka ;-)

88 komentářů:

  1. Ahoj, také nechápu otázky typu:"Co mám psát?" Nesnáším fotky nalakovaných, ale neupravených nehtů. A anonymní, urážlivé komentáře bych, být vámi blogerkami, rovnou mazala.. :) Hezký den, Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za názor, zejména co se týče anonymů.

      Vymazat
  2. Nejhnusnější je, když má někdo do krve ohryzany nehty a pak .. si myslí, že zářivě růžovej lak to snad nějak zamaskuje/zachrání ..

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný článek, s těmi giveaways máš naprostou pravdu:) Ale já to dělám tak, že když se mi ty podmínky zdají už moc, tak se prostě nezapojím:) A osobně nemám v úmyslu nikdy čtenáře nahánět pomocí giveaway, protože takoví čtenáři mě číst stejně nebudou. Já stejně moc nechápu, na co někdo potřebuje stovky čtenářů. Já jich mám necelých 40 a ačkoliv mi každý nový dělá radost,jsem takle úplně šťastná, vím, že si to nepíšu pro sebe a to mi stačí:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu. Máš pravdu, mě osobně ty giveaway zlobí asi nejvíce... A nejvíce u blogů, které jsem měla ráda :-( Ano, máš pravdu! Stovky čtenářů jsou asi fajn, je to jakési měřítko úspěšnosti třeba... Ale tak jako ty, i já jsem spokojená za svých 100 - kteří mě čtou, komentují, sem tam se mnou nesouhlasí, sem tam mě pochválí.

      Vymazat
  4. Z velké části máš pravdu. Ve finále opravdu není nic jednoduššího než číst jen své oblíbené blogy a nerozčilovat se u těch, které mají výše zmíněné příznaky.
    Ano, hlavně slušnost by měla být na prvním místě. Zřejmě jednodušším osobám dokáže anonymita zatemnit mozek, nad to se ale člověk musí povznést.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ta slušnost mi někdy chybí. ťuk ťuk, naštěstí ne u mě na blogu, ale na těch čtenějších se to škaredými a závistivými komentáři jen hemží :-(

      Vymazat
  5. Nedá mi to na článek reagovat obšírněji. :)

    - Ono se to dá sledovat i přes google reader. Ale mnohem víc mě štve, když sleduju nějaký blog a autorka ho uzavře - takže už se tam jednak nedostanu a nemůžu si blog ani odebrat! (Navíc si málokdy vzpomenu, kdo blog psal, a když už najdu profil, tak tam stejně není mail, takže se mi takové autorky dost těžko dohledávají)

    - Ještě horší je, když někdo neustále píše, že zrovna nemá žádné nápady. Asi by bylo lepší v takovém případě nepsat vůbec nic. (To je totéž s tou náladou. Oukej, někdo občas napíše o své náladě, proč ne. Ale tohle??)

    - Recenze na krém za dva dny je pro mě důvěryhodná maximálně jako "Osypala jsem se, nekupujte to." :D Pochopím to třeba u očního stínu - tam po pár použích člověk ví.

    - Špatný pravopis mi taky vadí, některé blogy, které by jinak měly fajn články, se kvůli tomu nedají vůbec číst. A přitom by stačilo si po sobě článek přečíst. Já chápu, že občas každý udělá chybu/překlep. Ale pokud je to v každé větě a vypadá to, že autorka prostě jen něco napsala, ani si to nepřečetla a šup s tím na internet, je to smutné. Cizí výrazy jsou zlo... Cožpak nemáme v češtině dostatek hezčíchc slov??

    - Mě fotky jídel baví, ale opravdu to nesmí být každý den jedna fotka ovoce s vločkama, jedno grilované maso a zelenina.

    - Neupřímnost taky nemám ráda. Prostě to napíšu rovnou. (I když, ony se autorky asi bojí, že jim někdo bude nadávat do zaprodanců a kdovíčeho. Je ovšem otázkou, zda by se měl autor bát čtenářů, já myslím, že nikoliv.)

    - S posledními třemi body o bloggerkách souhlasím beze zbytku.

    - Anonymové jsou kapitola sama pro sebe, a bohužel s nimi nikdo nic neudělá.

    - Já beru, když někdo dá odkaz pod nějaký smysluplný komentář, nějak článek okomentuje a potom ho přidá. Ne. "Pěkný článek. Pomoc mi rozjet můj blog bla bla", člověk na jeho blog přijde a tam jeden článek. S tím bych se asi nechlubila. :))

    Uf, to jsem se rozepsala, už raději zase končím. V blogovém světě je zkrátka třeba nebrat to tak vážně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juhůůůůů, to je aspoň komentář! Vyhráváš soutěž o nejrozsáhlejší komentář a pošlu ti diplom :-) Myslím to dobře! moc ti děkuju za tvoje názory a postřehy a jsem ráda, že v mnohých se shodneme!

      Vymazat
    2. ad ten první bod - i u takového blogu můžeš sledování ukončit, stačí kliknout ve tvém bloggeru na správu a pak u daného blogu na nastavení a v následně otevřeném okně na "ukončit sledování tohoto blogu" - blog ti pak z přehledu zmizí
      pro názornost přidávám foto toho, na jakou správu máš kliknout http://i1231.photobucket.com/albums/ee512/cernamoora/spravablogger.gif

      Vymazat
    3. Ano, ano, už jsem se k tomu dohrabala a nějaké blogy jsem přestala sledovat :-)

      Vymazat
  6. Nebudu se ani moc vyjadřovat k článku, blogy pravidelně nečtu, takže nedokážu fundovaně reagovat:-) Jen k těm anonymům - přiznám se, že se mi nechce nikde registrovat, abych nebyla anonym, ale vždycky se podepíšu a ani by mě nenapadlo reagovat nevhodně - přesně jak píšeš, pokud by se mi blogu něco nelíbilo, tak na něj prostě nechodím. Ale je to o lidech a celkově mě takové chování nijak zvlášť nepřekvapuje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak naschvál jsem zapomněla podpis:-) Zuzu

      Vymazat
    2. Já chápu, pokud se někomu nechce registrovat, chce mít svoje soukromí, atd., spíš mi jde o anonymy, kteří pravidelně chodí na blogy, čtou je a jsou anonymové jen a jen proto, aby mohli být zlí. A to mi vadí. Mě to na jednu stranu taky nepřekvapuje, bo lidi jsou nevychovaní, ale někdy mě zaráží CO všechno lidi dokážou napsat.

      Vymazat
    3. Já psávala taky hodně jako anonym ale začlo mě to štvát a když jsem zjistila, že muzu mit ucet i bez toho abych mela blog tak ho mám a je prijemnejsi :) mam vsechny blogy pohromade, svuj nick a pisu komentare:))Jinak ja nekdy taky okomentovala negativne nejakou blogerku protoze me to vytaci jak si nektere mysli, ze jsou dokonale, na fotce hazi vazne pohledy, maji x fotek svych obliceju a proste namyslenost nadevse, to mi vzdycky neda a rypnu si!:D

      Vymazat
    4. Nejde o to psát jako anonym, ale jako sprostý anonym :-) I já si někdy rýpnu nebo vyjádřím svůj názor, který se třeba zrovna neshoduje s tím, jaký má daná autorka. Ono jde spíše o tu slušnost vyjadřování.

      Vymazat
  7. Tenhle článek v až překvapivě stejném znění jsem taky četla už několikrát (například u Rendy). Tím chci říct - když vám ty blogy vadí, nečtěte je. Autorky takových blogů se z vašich článků nepoučí, naopak vám všechno v komentářích odsouhlasí a stejně si to budou dál dělat po svém. Boj s větrnými mlýny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, s Rendy jsme se v mnoha bodech shodly, ona podobný článek psala tuším někdy na jaře (duben, květen). A ano, máš pravdu, je to boj s větrnými mlýny a máš pravdu, že takové blogy nečtu. Rozhodně tímto článkem nechci nikoho poučovat či mu sahat do svědomí a určovat mu, jak by svůj blog měl nebo neměl vést, to v žádném případě! Jen jsem napsala, co mi vadí :-)

      Vymazat
  8. Souhlasím s těmi cizími výrazy, taky mi to dost vadí.. A hlavně , když má někdo anglicky napsaný název článku a pak píše česky.. Já nevím no, prostě je to divný. Nebo mi vadí, když češka píše jen anglicky, kdyby to měla i česky a anglicky, tak neřeknu ani slovo, ale takhle..
    A taky úplně nesnáším, když mám v článku všechno napsané a někdo mi napíše, kde to má koupit, i když to tam je.. To mi pak přijde, jak když článek ani nečte.
    A taky , když přidám nový článek a za pár sekund tam mám komentář tipu " Moc pěkný článek :)*" a když pak kouknu na jiný blog, tak je tam uplně na chlup stejný komentář od té samé čtenářky, to mě pak fakt mrzí a je mi jasný, že dotyčná článek ani nečetla.
    No a abych to jen nehanila, tak se taky přiznám, že když jsem jednou dělala giveaway, tak jsem taky čtenářky "nutila", aby někam daly odkaz na můj blog, aby mohly připsat další koment.
    Tak a to je vše:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty anglické člányk taky moc nemusím... česko-anglický blog je ok, aspoň má autorka větší pole působnosti, ale jen anglicky mě to zlobí - já si to přeložím, o to nejde.
      A s tou giveaway - to je každého věc :-)

      Vymazat
  9. no ano, souhlasím :) obzvlášť mi leze na nervy "vůbec se nemůžu dokopat k napsání článku, tak aspoň fotky, které jsou sice nic moc, ale aspoň to nějak zaplácnu". Ale tím nechci být zlá, každopádně jako čtenář cítím, že je opravdu málo hodnotných blogů :)Evelin´s ale odvádí dobrou práci :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to co jsi napsala mě štve :-)!
      Děkuji, děkuji, Haninko, budu se červenat :-)

      Vymazat
  10. Joo, už jsem se taky "rozčilovala a nechápala" (http://ordinarylife-my.blogspot.cz/2012/05/co-me-uz-dlouho-stve-co-nechapu.html). S některými body jsem se smířila a už je neřeším, ale co mě bude dál stále vytáčet, jsou přední blogerky, co budou pořád psát, jak si z kapesného poctivě koupily ten boží krém za 1500 a neumějí o něm pořádně ani napsat kloudný článek :) zvlášť teda jedna nejmenanová je na tohle expert :) já nevím, co je špatného na tom, říct, že to někdo dostal za účelem recenze a vážím si všech, co to uvedou a nemlží. Nedávno mi jedna známá, co dělá vizážistku pro jednu značku vyprávěla, jak "slavná blogerka" přišla do prodejny, nechala se nalíčit, nafotila si to, jak byla slavně na líčení a pak je řekla, oukej, tak já řeknu XY, ať mi to pošle na recenze! Nepřeju ti slyšet, jak jí známá nazvala, myslím, že to bylo docela trefné :) Škoda, že o tomhle nejde psát veřejně, občas by si tu ostudu někdo zasloužil :) Ale proč být zlý, že? Od toho jsou tu anonymové (teda myslím jen ty zákeřné, nechci křivdit všem). Ne, je zbytečné se rozčilovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, na tvůj článek si vzpomínám :-) A souhlasím i s tím, co jsi napsala teď. Já se sice v bloggerské scéně nepohybuju tak dlouho jak ty, ale sem tam člověk anrazí na takovéto "autory" :-( A vážně je škoda, že o tomhle člověk asi nemůže napsat úplně naplno (proč vlastně?!?!?), protože jak říkáš ty - někteří by si trošku té ostudy zasloužili a třeba by někteří pravidelní čtenáři prokoukli velevážené přední blogery a blogerky.
      A ano naposledy, je zbytečné se rozčilovat a dělat si vrásky :-)

      Vymazat
    2. Já teda taky nechápu, proč by se o tom nemohlo psát/mluvit naplno veřejně? To musíme být pořád jen sluníčkový abychom náhodou neurazily starostenskou nohu?!

      Vymazat
    3. já to asi nějak nechápu ... jak že řekla, že řekne XY, ať jí to pošle na recenze? a jakou to mělo souvislost s tím líčením?

      každopádně by mě taky zajímalo, kdo to byl, páč já jsem odjakživa drbna a nestydím se za to :D

      Vymazat
    4. Dejnicka: Přesně! Mluvíš mi z duše!!!
      Moora: Já myslím, že asi tak, že si řekla o výrobky zadarmo a zrecenzuje je jen podle toho profi nalíčení

      Vymazat
    5. aha, lol, tak to mě nějak vůbec nenapadlo :D

      Vymazat
    6. Dejnicka: víš co, je to zbytečný. pak tě někdo nařkne, že někomu závidíš a nepřeješ mu to :) Až někdy půjdeme na kafe, tak ti to klidně řeknu :) Ale je zbytečný zlo to někde šířit internetem...

      Moora: jakože zabírala čas v prodejně, nechala se líčit (zadarmo), nic si nekoupila a řekla, že zavolá brand manažerce, která jí to dává zadarmo a ona pak tvrdí, jak si to poctivě kupuje za svoje ušetřený peníze :) Normálně se většinou v obchodě nelíčí zadarmo, nemůžeš tam fotit a když už s tebou někdo tráví hodinu, ty ho pracně nalíčíš a on pak odejde se slovy, jo tak já jí řeknu, ať mi to pošle , tak by mě to taky naštvalo :) tak to bylo myšleno :) O to nejde, jde o to, jak někdo má žaludek na to tvrdit, že si to koupil, když prostě nekoupil. To se pak dotyčné nesmějí divit, že je pak někdo v komentářích nachytá, protože si už nepamatují, co kde komu nalhaly :) Ale co, jejich svědomí a pak i ostuda...

      Vymazat
    7. třeba slečna těm svým kecům sama věří :) ale já bych takové lidi liskala! A hodně nesnáším neupřímnost, zvlášť v takových nedůležitých věcech....vždyť tu vlastně o nic nejde...jestli to dostala nebo koupila, mně je to teda šuma fuk, jak se k tomu dostala, hlavně, že napíše pravdivé pocity a postřehy.

      Vymazat
    8. Rendy: Nemám slov
      Meduňka-B: Přesně! Však se není za co stydět, ne? Nebo asi nejsem dostatečně na úrovni, abych to pochopila.

      Vymazat
    9. Teď si Rendy nakousla další věc, která mě fakt štve- jakmile si někdo dovolí něco říct, s něčím nesouhlasit nebo nedejbože říct, že se mu něco nelíbí, tak hned musí závidět. Jestli si to ještě jednou někde přečtu tak asimzačnu řvát:-D

      Vymazat
    10. tohle mě taky štve - neupřímnost bloggerek. pak se diví, že je anonymové napadnou s tím, že lžou a ty recenze nejsou pravdivé, když lžou i v jiných věcech. průser je akorát pak v tom, že jsou čtenáři nedůvěřiví i k jiným bloggerkám, které jsou přitom poctivé.

      a teda ta slečna musí mít hodně vysoký sebevědomí, protože i kdyby mi někdo ty produkty dával, jako jí, tak bych tam v životě nikomu nezabírala čas a pak odešla s prázdnou a s takovými slovy..

      Vymazat
    11. Dejnicka: Mas pravdu.
      Natálje: Já to naprosto nechápu... je to prostě o lidech :-(

      Vymazat
  11. Milá Evelins, opravdu hodně podařený článek. Četla jsem až dokonce, abych se sama podobným nešvarům vyhnula. No...mám ještě co napravovat:-). A hlavně se vším souhlasím. Mezi mé nejoblíbenější blogy totiž patří ty, co jdou vždycky k věci a neokecávají jednotlivé články:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, děkuju za pochvalu! A musím konstatovat, že teda zrovna ty velice nemáš co napravovat, jelikož já tvůj blog čtu buž pěkně dlouho, moc se mi líbí a jsi mou velkou inspirací!
      A děkuju za souhlas s mými názory, vážím si toho!

      Vymazat
    2. Tak teď jsem poctěna, Evelins:-). To samé můžu říct o Tvém blogu, ale to jistě víš...:-)

      Vymazat
    3. Vážně??? Červenám se... Děkuji.

      Vymazat
  12. Neprosto souhlasím se vším :) Mě hodně vytáčí třeba to, když blogerka mění každý měsíc adresu blogu. Nebo sleduji blogy hlavně o zdravém životním stylu a hubnutí a hodněkrát se mi stalo, že jsem chtěla navštívit blog a byl zrušený. Bez jediného slova. Prostě se holka jednou přejedla, tak radši zrušila celý blog. A za měsíc byla zptáky. A tak pořád dokola. Nemluvě o tom, jak mi příjde, že někdy neví co chcou. Každý týden vymýšlejí nová pravidla, nové plány, pak píšou, že zklamaly a za 2 dny jsou zase plné odhodlání, že teď už to 100% výjde. Chápu, že to někdy není lehké, sama to znám. Ale prostě mě to někdy už vytáčí :D

    A čteářky - ano, souhlasím s negativními anonymními kometáři. Ty jsou někdy přehnané. Stejně tak jako neustále se opakující otázky na věci, o kterých jsem už stokrát psala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle rušení blogů je taky nepříjemné. Já bych si blog raději nechala a pokračovala dál, o to víc motivující to může být pro čtenářky, protože uvidí, že i jejich oblíbená blogerka není tak dokonalá.

      Vymazat
  13. Skvělý článek! Souhlasím snad se vším, co zde bylo napsané. Ještě mi strašně vadí, když mi na blog někdo píše "nebudem se sledovat nazvájem?" nebo "sleduju tě, prosím, sleduj mě zpět" :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ani nemám co dodat, bude to komentář skoro ne k věci, protože prostě jen se vším souhlasím:) Veronika

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Evelin, dnes jsem na tvůj blog narazila poprvé a už jsem si ho zamilovala, proto se přidávám k pravidelným čtenářům.:-)
    A teď k článku, smekám před Tebou, četla jsem až do konce a musím říct, že s Tebou ve VŠEM souhlasím! :-) I já mám co zlepšovat. Vůbec si nemyslím, že jsi nesnášenlivá, naopak se mi líbí, jak umíš vyjádřit svůj názor a jsem moc ráda, že jsi ho vyjádřila.:-)
    PS: Mám taky moc ráda značku Ziaja.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ti, mám radost, že se ti můj blog zalíbil :-) Moc jsi mě potěšila. A ještě jednou za pochvalu, budu se asi červenat, jak moc mě chválíš :-)! Abych nebyla namyšlená :-)
      PS: Ziaja je prostě skvělá!

      Vymazat
  16. Milá Evelins, bloguji teprve pár měsíců, ale už za tu dobu jsem poznala snad všechno, o čem píšeš. A musím s Tebou souhlasit. Mně osobně se nelíbí, pokud mi někdo přidá komentář typu "Follooow youuu, teď Ty." Jako bych se daného člověka prosila o to, aby se stal mým čtenářem, když vím, že zrovna on mé články číst nebude. A vlastně mi tím říká, že mám povinnost se stát i jeho pravidelným čtenářem. Snad na oplátku? KDEPAK! Připadá mi to, jako by se bloggerky předháněly v tom, která má víc čtenářů. A jak jsi uvedla, raději si na každého nového čtenáře počkám. Líbí se mi Tvá ráznost a upřímnost, snad si Tvůj článek přečte hodně bloggerek, aby se některým otevřela očka. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, takové "sledování na oplátku" není nic moc. No spíš nic než moc ...
      Myslím, že ikdyž si jej některé bloggerky přečtou, tak něco si z něj vezmou jen některé. Mnohé jsou přesvědčeny o své neomylnosti a bezchybnosti a dokonalosti.

      Vymazat
  17. tak a mas o jedneho citatela viac, super clanok, a nie len tento, precitala som ich asi 30-40, neviem presne.. cele doobedie som sa tu u teba preklikavala :D
    s tym, co pises, suhlasim. niekedy aj mne 'ujde' a napisem nieco po anglicky (aj nadpis), ale v dany moment sa mi to tam hodi a neriesim, co si kto o tom mysli. Ale tiez sa mi nepaci, ked blogerky v prispevkoch neuvadzaju zdroj a klamu o produktoch, aby si nepohnevali sponzorov. A taktiez som si vsimla, ze niektore spolupracuju snad s kazdym, kto im napise a to uz je podla mna aj trochu nedoveryhodne - hlavne ked o vsetkom napise, ake je to uzasne a vsetkym odporuca.. z takych mi je na grc, ale nekomentujem im to, skratka ich uz necitam, lebo to nema pre mna zmysel..
    a inac, fotky jedal aj mne lezu na nervy - pokial nejde teda o foodblog ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Jsem ráda, že tě můj blog zaujal na celé dopoledne :-) Snad se ti články líbí :-)

      Vymazat
  18. Pravdu díš, Evelins. Hlavně teď v době dovolených se vyskytuje čím dál víc článků typu "nestíhám, omlouvám se, blablabla". Copak je blog nějaká práce? Není. Je to zábava. Ne povinnost. Tak prostě píšu, když je čas a chuť, ne?

    A těch hafo random fotek, co mají zaplácnout místo... jako jo, fotky sou super. A já osobně se vyžívám v posílání sebevětších obrázkových blbostí - ale na osobní FB, ne na Chrousta :-) Čas od času by to asi byla docela příjemná změna (popřemýšlím nad takým "článkem"), ale aby to bylo denně... to by asi nebavilo ani mě, ani ostatní :-)

    Tož tak. Sem se jaksi rozepsala... :o)

    PS: super nápad vpravo v menu s tím "doporučuji" a "nedoporučuji"... sem si toho všimla až teď, nehaňba nehaněbná :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, má to být zábava a člověk má psát s chutí.

      PS: Děkuju ;-)

      Vymazat
  19. ad první bod - i blog, co nemá GFC, si můžeš přidat do bloggeru, stačí to udělat opět přes správu http://i1231.photobucket.com/albums/ee512/cernamoora/spravablogger.gif - jen neklikneš na správa, ale na přidat :) imo je to lepší, než do těch záložek

    ad druhý bod - blbé je, že ono je to tak od bloggeru automaticky nastavené, že se ověřuje slovem - a pokud se blogerka nezačne hrabat v nastavení, vůbec na to nepřijde, že to tam tak má - já v tomhle případě jim pak většinou napíšu další koment, že by si to ověření měly zrušit, protože to je zbytečné a zdržuje to - většina to kvituje s povděkem, protože o tom opravdu neví



    no a jinak vypsané věci mě taky obecně štvou, jenomže já vlastně nesleduju žádný blog, který tím trpí (proč asi :D), takže mě ve finále vlastně ani neštvou, protože se s nima prostě nesetkávám :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1. Děkuju za tip, co se týče přidávání bloggů, zase jsem se něco přiučila :-)!
      2. Ano, ano, většinou je potřeba upozornit, jelikož o tom bloggerky neví, ale mnohé z nich to ví, a přesto to mají :-(
      3. já už takové blogy taky nesleduju, tak jsem ráda, že ani jedná z nás není naštvaná :-)

      Vymazat
  20. Som začínajúca bloggerka a naozaj viem, aké to je ťažké začínať. Naopak som zistila, že veľa ľudí si môj blog číta, ale nie je medzi sledovatelmi. Nedá sa s niečím nesúhlasiť a tento článok je fakt skvelý! Rada si pozriem aj tie ostatné :) A tiež som chcela.. dá sa vôbec ten kód na zistenie "či je niekto robot" zmazať, prosím? Vďaka za odpoveď a krásny deň prajem! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, to ověřování se dá zrušit :-) Dáš si: nastavení -> příspěvky a komentáře -> a v sekci komentáře je "zobrazit ověření pomocí slova?" a tam jen zaklikneš ne. Dej vědět, jestli to takto stačilo ;-)

      Vymazat
    2. Jasne, stačilo :) Ďakujem! Hneď som si pridala aj nové veci :)

      Ak by si mala záujem pozrieť: http://peaceragazza.blogspot.sk/ :)

      Vymazat
    3. To jsem ráda, že jsem mohla být napomocná :-)!

      Vymazat
  21. och, také jsem začala blogovat teprve před nedávnem, ale nikdy v životě by mě teda nenapadlo psát ke komentářům sleduj mě a takové ty blbinky. chtěla, bych, aby mi tam lidi chodili, případně sledovali proto, protože se jim prostě líbí nebo je to zajímá.
    a ke čtenářkám, které se ptají kolik co stálo nebo kde se to dá sehnat, ačkoliv je to napsané v článku - je to lennost. sama v obchodě vidím, jak někteří dokáží být líní... a nepříjemní. to taky. ale asi se budu muset smířit s tím (i když nechci) že to prostě "patří k dnešní době"

    OdpovědětVymazat
  22. Naprosto s Tebou souhlasím vpodstatě ve všech bodech... taky jsem ze začátku četla spoustu blogů, a teď jsem jejich počet dost zredukovala. Sama s blogem teprve začínám, tak snad se mi podaří se těch chyb vyvarovat :-)
    Užij si krásný den :) Peťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento článek nemá být výčet chyb, každý ať si vede svůj blog, jak myslí a jak chce, je to jeho soukromý prostor. Spíš šlo o to, co vadí mě osobně, rozhodně se tím nemusí nikdo řídit :-) Přeji ti spousty spokojených čtenářů a skvělých článků!

      Vymazat
  23. Mílá Evelin, tak už se mi zase nepřidal komentář k tobě na blog, já nevím, jak je to možný!!!

    Tak to vezmu znovu a rychle :)
    souhlas, souhlas, souhlas a zlatá pravda nakonec!

    Jinak já čtu asi +-20blogů, víc bych toho ani nezvládala, vybrala jsem jich fakt pár, protože mám plný program... a vybrala jsem ty blogy, kde nešvary nepozoruji,ale sem tam zabrousim všude možně a všímám si toho....takže takt souhlas!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já to nechápu, asi se s tebou můj blog nekamarádí :-) ještě že já s tebou ano :-*

      Vymazat
    2. tak to mi spadl kámen ze srdce :)

      Vymazat
  24. Ach Evelin. Tvůj článek jsem si přečetla už ráno, ale musela jsem mazat k tchýni. Nechala jsem si ho otevřený, že hned jak přijedu, tak ti tu udělám komentář aspoň na padesát řádků :D Teď, když jsem si Tvůj článek a komentáře přečetla, tak už ale nemám co dodávat :D Všechno bylo řečeno, souhlasím s Tebou a holkama, v podstatě se vším. Musela sis dát strašnou práci se sepsáním článku :)

    Jo, vlastně bych dodala ještě jednu věc, která mě štve - články "New in", kde holky fotí SLOŽENÉ oblečení. Panebože, proč složené, co z toho máme vidět??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..Teď, když jsem si Tvůj článek a komentáře ZNOVU ;) přečetla..

      Vymazat
    2. Já to pochopila :-) to "znova" :-) A děkuju za pochvalu!

      Vymazat
  25. helee jako, zas musim ospravedlnit, já jsem si založila blog vyloženě na random fotkách, a několikrát jsem psala že jsem úchyl do jídla
    ale na druhou stranu souhlasim s gramatickými chybami, na brzké recenze, přemírou článků a kachními obličeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevím žádný problém v tom, že je tvůj blog založený na random fotkách, když je to tvoje koncepce, proč ne, každý se může svobodně rozhodnout, jestli jej bude sledovat...

      Vymazat
    2. Samozřejmě, pokud je to tvá koncepce, no problemo a je pár blogerů, kteří mají opravdu zajímavá fota. Jde spíš asi o problém prázdnin a obecně okurkové sezóny, kdy se nic neděje, člověku se nic nechce a zaplácne se místo "jen" fotkami.

      Vymazat
  26. :) skvěle napsané, v některých věcech s tebou musím souhlasit

    OdpovědětVymazat
  27. :D:D To mě docela pobavilo. Píšeš jak tě štve že každý píšem o tom samém přitom mi přijde že skoro každý odstavec máš napsaný stejně jako to kdysi psala Rendy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Schválně jsem si článek u Rendy našla a je tady: http://ordinarylife-my.blogspot.cz/2012/05/co-me-uz-dlouho-stve-co-nechapu.html
      a je pravda, že v mnoha věcech se shodneme. Některé jiné vadí mě a jiné Rendy. A pokud se ti zdá (nebo někomu jinému, že to máme napsáno stejně, tak mě to mrzí, ale tento čláenk vyjadřuje moje názory.

      Vymazat
  28. Článek jsem si přečetla celý a souhlasím. Asi bych teď nemohla odpřísáhnout, že žádnou věc z toho nedělám, ale vcelku mě štve to samé. Jediné čeho se bojím je, že za chvíli už skoro všechny blogy budou to samé a bude těžké zaujmout (nebo už je).

    OdpovědětVymazat
  29. Skvěle napsané! Jen doufám, že mně se ani jeden bod netýká :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  30. Článek jsem přečetla až do konce a mám co napravovat :)).

    Bohužel zlí anonymové se netýkají jen úspěšných blogů závistiví lidé si vybírají jakéhokoliv blogera- třeba i mě :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě to není tak zlé ;-)! A na anonymy se vykašli! Píšeš blog pro sebe a pro svou radost, tak si ji nenech zkazit!

      Vymazat
    2. Napíše mi prosím do mejlu odkaz na tvůj blog? Děkuji

      Vymazat
  31. mna nikto necita, takzue nemam negativne komentare:-) co nemam rada, ak ma niekto followuje a na oplatku chce aby som followovala jeho alebo mi da koment nech pridem na giveaway a ja som potom sklamana, ze koment nie je k veci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale čte, co kecáš :-)! A to co popisuješ mi taky dost vadí...:-(

      Vymazat
  32. Skoro se všemi položkami z tvého seznamu souhlasím.

    Dál mě ještě napadá pár bodů, které mi vadí:
    - deset téměř stejných fotek jednoho předmětu
    - když blogerka píše "článek" o tom, že nebude na blogu např. tři dny (u delší absence to chápu, ale tři dny to bez ní vydrží každý a takový příspěvek mi přije zbytečný)
    - komentáře nesouvisející s článkem, které jsou odpovědí na komentář na jiném blogu
    - pochlebné komentáře za každou cenu
    - prohlašování blogerky o tom, jak bez problémů snese konstruktivní kritiku, když přitom při první takové kritice ztropí hysterickou scénu

    A ještě k té češtině... strašně mi vadí, když se někdo ohrazuje tím, že je přece důležitější obsah jak forma, a tak na nějakém pravopise nesejde. Ano, každý se někdy splete a nikdo není dokonalý, ale čím dál častěji jsou k vidění opravdové příšernosti. Další kapitolou je to zmíněné používání angličtiny, a to i u těch, kteří anglicky moc neumí a cizí jazyk použijí jen proto, aby byli světoví a in.

    Ale co, však takové blogy nás nikdo číst nenutí, takže se nad nimi rozčilovat nemusíme. :-)

    OdpovědětVymazat
  33. super článek!! neskutečně mě vytáčí ten slovní kód u komentářů. To mě vždycky skoro odradí od toho, abych nějakej přidala. s anonymama jsem se naštěstí u sebe nesetkala, asi na to nemám dost čtenářů :D jinak asi tak s tebou se všim souhlasim, a doufám, že tyhle věci nedělám. Taky moc nemam ráda anglický výrazy, pokud to jde, snažím se to překládat, i když to občas může znít násilně. Nemám ráda slovo giveaway - říkám tomu prostě soutěž. Ale asi mi čas od času něco ujede :D
    ještě k těm random fotkám - občas jsou asi furt o tom samým - já jsem asi před rokem udělala random stuff friday, pak jsem se k tomu vrátila letos a tím zveřejňuju každej týden nějaký fotky z mýho života - vzhledem k tomu, že jich mam hodně, tak se snažím, aby byly rozmanitý. Sama to teda moc objektivně nedokážu posoudit, ale čtenáři to hodnotí kladně, tak snad to tak je :)

    OdpovědětVymazat
  34. Souhlasím téměř se vším, co jsi napsala. Musela sis s tím dát hodně práce. Já někdy chci psát nějaký dlouhý článek a v průběhu psaní na polovinu zapomenu.. Ať žije skleróza. :))

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥