neděle 7. července 2013

Hydrofilní odličovač |Saloos|

Krásné nedělní dopoledne,
užíváte volna, sluníčka, pohody a klidu? Doufám, že ano a máte nohy nahoře ;-) Já mám notebook na nohách, popíjím kávičku a doufám, že se vám bude můj článek o hydrofilním odličovači od české značky Saloos bude líbit. Vy si taky nějakou tu kávičku dopolední uvařte a hurá na to :-) Výrobek mám ve variantě "meduňka"Dobrovolně se hned na začátku přiznávám, že jsem přírodně-kosmetická panna (to zní krkolomně - je to myšleno, že jsem neznalá přírodní kosmetiky) :-) Takže tahle recenze bude asi hodně laická.
Oficiální informace. Citrónový balšám se říká celé rostlině meduňky. Silice získaní z jejích listů působí jako mírné, ale účinné tonikum. Odličovací olej jemně čistí pleť, je vhodný pro všechny typy pleti. Vhodný pro všechny typy pleti. 
Použití. Na vlhký kosmetický tampónek naneseme několik kapek oleje. Vlhkost je hodně důležitá, protože voda společně s odličovacím olejem vytvoří emulzi, kterou pleť krásně vyčistíte. Použijte i několik tampónů, dokud nezůstanou čisté. Pokud nemáte po ruce odličovací tampónky, jednoduše navlhčete obličej a dlaně. Odličovací olej rozetřete v dlaních a vytvořenou emulzí si omyjte obličej, poté opláchněte vodou.
Složení. Bio slunečnicový olej lisovaný za studena, esenciální olej meduňka, PEG-40 sorbitan peroleate, laureth-4, lecitin, vitamín A, E, F. 
Balení. Výrobek je ve skleněném obalu a sklo jako obal já mám ráda moc. Ne úplně šikovné je dávkování pomocí otvoru, kdy musíte odličovač na tampónek nebo do dlaně jednoduše vylít. Dovedu si představit praktičtější dávkování, třeba pumpičkou, ale to už je asi věc názoru. 
Vůně. Prostě meduňka. A tu já můžu moc! Malinko je tam cítit citrón, ale to není nic neobvyklého. Meduňka sama o sobě voní po citronu. Na obličeji je mi ta vůně moc příjemná. 
Konzistence. Prostě olejovitá :-)

Moje dojmy. Mě je odličování s tímhle výrobkem moc příjemné. Je to takové 2 v jednom: člověk se odlíčí a ještě si provede takovou mini masáž obličeje, proč ne :-) K odlíčení obličeje (VČETNĚ očí) mi bohatě stačí dva tamponky, na které jsem dala vždycky tak 4 kapky hydrofilního odličovače. Pleť je po použití příjemná a hladká. Překvapivě nezanechává mastný pocit, což mě překvapilo. Malinko mastný pocit u mě zanechává na horních víčkách. S make-upem si podle mě poradí moc dobře a já si ho naprosto zamilovala!
- značka: Saloos (některé drogerie, BIO obchůdky, zelené lékárny, internet)
- cena: 70 - 90 kč 
- objem: 50 ml ( k dostání jsou i větší balení - 250 ml, 500 ml, 1000 ml)
- hodnocení: 9/10

Osobně musím přiznat, že jsem si hydrofilní odličovač úplně zamilovala! Až mi dojde, tak se půjdu poohlédnout o nějakém jiném. Láká mě levandule... Co vy - máte, používáte? A jakou vůni byste mi doporučily? Budu ráda za vaše tipy!

Mějte hezkou neděli!
                                                                        Evelin♥

27 komentářů:

  1. Tak to vypadá báječně, Evelinko :).
    Saloos je mi sympatický, mám od nich jen ricínový olej.. Určitě se na tohle mrknu. Chválu jsem ale slyšela i na kokosový olej, který je skvělý snad na vše :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za kokosový olej bych dala ruku do ohně. Jedna z nejlepších věcí, která mi kdy proletěla (a zůstala!) kosmetickou poličkou :-)
      Bebe

      Vymazat
    2. Na kokosák se taky chystám - jsem prd blogerína bez kokosového oleje :-) Děkuji za pochvalu :-)

      Vymazat
    3. Jestli můžu radit, tak ten od Saloosu je zbytečně drahý, teď jsem viděla mnohem levnější na stránkách Manipura, nebo kokosový přímo z DM taky vyjde výhodněji a mají za 80 Kč i malé 100 ml balení tak akorát na zkoušku.

      Vymazat
  2. Evelinko, ty si normálně sestra spořivá :-) když se odličuju, tak kolikrát chrstnu na tamponky mega dávku čehokoliv, hlavně ať sou barvičky pryč. No budu se muset krotit :o)
    A jinak dík za tip. Na odličovátka od Saloos už jsem pomalu zapomněla a jak to tady tak čtu, stálo by za to osvěžit si paměť :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, kde zašteříš tam, jak sa u nás říká :-) Odměřování kapek probíhalo v rámci objektivního testování, teď sa s tím takto nemažu :-)

      Vymazat
    2. Je mi to jasné - konečnému prohlášení o pár kapkách předcházelo několik týdnů intenzivního laboratorního testování v kupelce :-D
      Bebe

      Vymazat
  3. Určite skús aj ten levanduľový :) Ale od Nobilis Tilia mi príde ešte lepší, má čistejšie zloženie bez PEG.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nobilis mám moc ráda a už mám jejich stránky prošmejděné tam i zpět :-)

      Vymazat
  4. Měla jsem vzorek varianty Lemon Tea Tree, nádherná vůně meduňce hodně podobná. Asi ho koupím, ale....cena se zdá dobrá, jenže mi to mizelo rychlostí blesku :-/ Spotřeba tamponků i oleje velká, odličování očí takové složité...ale ta vůně mě asi přesvědčila, holt je jen třeba trochu více práce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu s tím máš toliko práce? Já to mám během pár minutek hotovo... Asi je to hodně individuální záležitost... Na druhou stranu, za tu hebkou pleť to stojí :-)

      Vymazat
  5. Na voděodolnou řasenku a linky od Essence je tenhle odličovač od Saloos nejlepší :-) A máme to přesně naopak, já používám levandulovou variantu a až mi dojde, mám v plánu právě meduňku :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Levandulové olejíčky od Saloos jsou úžasné.. voní naprosto náádherně.. určitě zkus :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I to jejich levandulové Bio Karité máslo voní moc pěkňučko :-)
      Bebe

      Vymazat
    2. Všecko levandulové je dokonalé :-)

      Vymazat
  7. Gratuluju k Tvému novému objevu! Saloos odličovadla jednoduše umí:) Veronika

    OdpovědětVymazat
  8. Jak už jsem někde psala, na mě přírodní věci prostě nefungují! Já jsem si teď hodně oblíbila dvoufázák od Mixy :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému prostě sedí něco jiného, no...:-( A jaká je ta Mixa?

      Vymazat
  9. Ahoj, je to taky můj favorit: http://www.slecnajahodova.blogspot.cz/2013/02/nova-laska-hydrofilni-odlicovaci-olej.html
    nyní mám levanduli, ale pokojně se vrátím zase k meduňce

    OdpovědětVymazat
  10. Ano, ano, četla jsem :-) Já tu levanduli stejně zkusím ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Levanduli musíš mít :). Já ji mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  12. Já měla růžové dřevo,ylang ylang a teďka mám taky meduňku :) už se ničím jiným neodličuji :)a zase tak velkou spotřebu nemám :) tak zhruba 3-4 měsíce mi vydrží :) ale odličuji s ním jen oči,zbytek dodělávám micelárkou od Lirene :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, musím říct, že já na tyhle odličovací oleje už taky nedám dopustit, teď mi odlíčení taky už trvá jen chvilku, předtím jsem si třeba oči odličovala celou věčnost a teď je to raz dva :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2013/07/konecne-spolehlivy-odlicovac.html

    OdpovědětVymazat
  14. Mám citrón, tea tree, nebo tea tree s citrónem, tak něco. :D Je boží a nedám na něj dopustit. Krásné odlíčí, oči neštípou a jemně hydratuje oční okolí.

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥