sobota 27. července 2013

Laky na nehty |Colorama|

Příjemné sobotní odpoledne,

Jelikož jsem kůže líná, tak dnešní post nechám na kamarádce Zuzu :-) Hezky se bavte :-)
*produkty mi byly zaslán PR zastoupením Maybelline a já děkuju za možnost vyzkoušení
Od Evelínky jsem dostala možnost otestovat laky na nehty od Coloramy. A protože jsem lakovací maniak, šla jsem samozřejmě do toho! Dala mi na výběr 6 barev, vybrala jsem ale jen 4, protože ty další byly naprosto šílené a pro mě nenositelné.

(Téměř) pro všechny barvičky platí:
  • se štětečkem se dobře pracuje, laky mají optimální hustotu, nepruhují
  • délka schnutí je průměrná, žádná rychlovka, ale ani žádná hrůza
  • laky kryjí plně ve dvou vrstvách, což je standard, takže žádné překvapení
  • výdrž je průměrná, možná spíš podprůměrná, bez nadlaku tak 2 dny, s nadlakem 3, max. 4 dny, podle toho, co jsem všechno dělala :-) Třeba laky od Essence či NYC, které stojí skoro stejně, mi drží lépe/déle
 

č. 189
Jediná „neonka“, kterou jsem ochotná nosit :-) Překvapilo mě, že schne do matu, to se mi vůbec nelíbilo, takže jsem přelakovala tekutým sklem. Barva je krásná, hodně výrazná, asi nebude pro každého, ale mně se líbí moc. Výhodou tohoto odstínu je, že byl (na rozdíl od ostatních) suchý za pár minut. Možná je to právě tím matem, aspoň tedy další matný lak, který mám, schne také bleskově.

č. 150
Nádherná červená, na léto ideální – hlavně na nohy, ale i na rukou vypadá parádně. Taková klasika, stálice, musím říct, že tento odstín jsem si sama koupila, když byla v Rossmannu akce 25 % sleva a navíc 1 + 1 zdarma (no nekup to :-)).
č. 180
Zlatá barva, která se mi v obalu líbila, ale na nehtech mě vůbec neoslovila. Je hodně zářivá, třpytivá, ale pro mě teda ne-e. Třeba Petra z LovelyHair ji v nějakém videu strašně chválila, takže věřím, že své zastánce si najde.
č. 67
Krásná tmavě fialová třpytivá barva. Obsahuje malinkaté třpytky, které na sluníčku hází odlesky do modra. Barva je ovšem to jediné, co mě na tomto laku baví. Už při lakování mě lak štval, byl jakýsi hustý a pokud jsem „nedejbože“! přejela štětečkem jedno místo 2x, dělaly se v něm „díry“. První vrstva vypadala otřesně, nicméně po druhé vrstvě lak vypadal obstojně (ale ne dokonale, jako ostatní odstíny). Tím, že byl lak hustější, tak mi nešel lakovat v tenké vrstvě a schnul nekonečně dlouho (i s použitím sušiče od Enii-nails, který obvykle zabírá perfektně). Už jsem neměla sílu čekat na top coat, a tak šel lak po 2 dnech dolů.

Shrnutí: pozitivně hodnotím obrovský výběr odstínů, cenu a práci se štětečkem (aspoň tedy ve 3 případech ze 4). Za hlavní negativum považuji výdrž laku, která není nic moc (ale každý má jiné nehty a třeba někomu bude držet lépe než mně). Na druhou stranu, komu nevadí lakovat třeba obden, tak proč ne :-).
Hodnotím 6/10.

Zbývající dvě barvičky jsou barevně vidět jen na papíře, jelikož Zuzu tyhle barvičky odmítla nosit a já vážně nemám nehtová lůžka na to, abych je mohla takhle veřejně ukazovat :-) Nicméně, já je tedy vyzkoušela, cítila jsem se v nich značně nepatřičně a po 2 dnech šly dolů, protože se mi urýpaly špičky od mlácení na PC.

A to je pro dnešek všechno :-) Mějte fajn víkend!

                                                      Zuzu ♥ a Evelin 

13 komentářů:

  1. Skvělý článek! Já teda žádný lak z řady Colorama nemám, jenom miniColorama. Nejvíc se mi zalíbil ten první růžový neonový a aji ta červená a zlatá. Docela se mi líbí aji ta žlutá kterou jsi teda nezkusila. Moje nejoblíbenější laky z drogerie jsou beztak Rimmel London a pískové Gabriely Salvete :)

    OdpovědětVymazat
  2. S recenzí souhlasím :-) Barvičky jsou vážně nádherné, ale překvapila mě ty mizerná výdrž :-( Stálá cena 65 Kč mi přijde trapná...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta výdrž je bohužel mizivá :-( Mě když už se lak líbí a dám si s ním tu práci, tak chci, aby vydržel...

      Vymazat
    2. Určitě :-) Mně nejdéle drží laky od Rimmel. Klidně 4-5 dní bez nad- i podlaku.

      Vymazat
  3. Já mám od Coloramy jen jeden lak - oranžový a z hlavy nevím číslo - ale s nadlakem Better than gel od Essence už drží 5. den naprosto bez hnutí, jsem fakt mile překvapená.

    OdpovědětVymazat
  4. Mám ten fialový,na nehtech je moc hezký a teď jsi mě navnadila na 189,zítra si pro něj jdu..díky.

    OdpovědětVymazat
  5. Mám ten žlutý, je příliš tekutý. Blbě se nanáší, protože stíká a vůbec nedrží - ani dvě vrstvy. Než jsem šla ven, tak jsem ho namazala a během večera se začal loupat :-( Jiné barvy mi to nedělaly, jen ten žlutý

    OdpovědětVymazat
  6. Tak už mám ten 189 a je fakt úžasný,měla jsem štěstí,v DM měli poslední.

    OdpovědětVymazat
  7. Ten červený krásne vynikne...a myslím, že ani ten zlatý nie je až taký zlý. :)

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥