pátek 1. listopadu 2013

Movember 2013

Krásné páteční ráno milé dámy,

dnes je prvního listopadu, tudíž mám pro vás opět info článek na téma Movember. Loňskou verzi najdete ZDE. Movember (název odvozený od anglického názvu listopadu November a anglického slova knír - moustache). V průběhu listopadu si právě muži nechávají narůst knír. Díky této akci se  každoročně podaří získat finanční prostředky v nemalé výši na léčbu onkologických onemocnění a zároveň upozornit na mužské zdraví.

Gala Partés hnutí Movember jsou známé po celém světě jako výstavy knírů. Jsou konány po celém světě a nabízejí MoBros a MoSistas příležitost, aby se spojily, předvedly své vousaté úspěchy a oslavili měsíc práce a obětavosti. Tahle párty se bude konat 27. 11. 2013 v pražském klubu Roxy. 

zdroj
Cíle hnutí Movember jsou jednoduché. Získávají muže, kteří si nechávají narůst kníry a komunitu, která je bude podporovat. Celá kampaň má vyústit v zisk prostředku pro program na podporu mužského zdraví a také k většímu povědomí a pochopení rizik, která jsou spojena s tématem mužského zdraví.

Rakovina prostaty je nejběžnějším typem rakoviny v České republice. Přesto ale úroveň informovanosti, porozumění a podpory boje proti rakovině prostaty zaostává za podporou boje za ženské zdraví.
  • každých 5 hodin zemře v ČR na rakovinu prostaty jeden muž
  • v ČR je diagnostikováno na rakovinu prostaty 5000 mužů ročně. Což je asi 13 denně
Rakovina varlat je druhým nejčastějším rakovinným onemocněním po rakovině kůže, které se objevuje u mužů mezi 18 a 39 rokem. Toto onemocnění vykazuje vysoké procento vyléčených, ovšem pouze za předpokladu, že se včas rozpozná a začne se léčit.
  • ve výskytu a úmrtí na rakovinu varlat je ČR na 3. místě (r. 2008)
Na webových stránkách hnutí Movember (ZDE) se stačí zaregistrovat a můžete být součástí této akce. Nebo stačí celou akci sledovat na Facebookových stránkách TADY.

Mě osobně je sympatický hlavně fakt, že na pomoc šířit povědomí o těchto nemocech se podílejí i známé osobnosti.
zdroj
Víte o této akci? Přemýšlely jste, že se nějak zapojíte?
                                                                        Evelin♥

5 komentářů:

  1. Můj přítel, a jeho baseballový tým, si každý rok nechávají celý listopad narůstat knír a věnují nějakou peněžní částku.:) http://www.technikabrno.cz/clanek/movember-skoncil-baseballiste-sundali-knirky/?ar_id=115&te_id=0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že se do toho přítel, potažmo celý tým takhle zapojují! Perfektní!

      Vymazat
  2. A mě už tahle akce pěkně irituje. Ten motiv je všude a je obtížnej i mimo listopad. Je potřeba nutně upozorňovat na kulky a péro? Pánové se o ně bojí beztak dost. Nemám obavy, že by neběželi s prvním bebí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Motiv je všude, protože si jej osvojili hipteři, což s touhle akcí nemá nic společného.

      Nevím, jaké pány máš kolem sebe ty, ale muži v mé blízkosti jsou naopak o nemocech svých pokladů informováni nedostatečně a rozhodně neutíkají s každým bebíčkem k lékaři, dokonce kolikrát ani s větším problémem ne. Já Movember vítám.

      Vymazat
    2. Anonymní: Každý podle gusta. Podle mě je potřeba na kulky a péro upozorňovat naprosto na místě. Mému strýci prevence zachránila život

      Sabina: Mám to stejně jako ty. Jak jsem psala výš... Mému strýci prohlídka zachránila život a beru tuhle akci vážněji. Navíc... myslím, že každá aktivita vedoucí k dobré věci a osvětě je vítaná.

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥