neděle 28. října 2012

Colour and Shine

Příjemné nedělní dopoledne přeju. Posunul se nám čas, napadl sníh, já mám uvařený černý čaj s citronem a jelikož jsem na vás tento týden neměla čas, tak se pokusím tuto absenci aspoň částečně napravit. Mám pro vás rychlou recenzi na oční stíny, a to opět od značky Essence. Tentokrát se jedná o edici "Colour and shine". Jako obvykle jsem tyhle stíny našla ve slevovém stojanu v Rossmannu, mám je doma už od začátku září, tak hádám, že teď už je asi neseženete ... i když ... nic není nemožné :-)


Oční stíny jsem si pořídila v odstínu 01 Fabulous, jedná se o sympatickou hnědou třpytivou barvičku se zlatými odlesky. Oční stíny na mě na první pohled působí jako zapečené tvářenky od Bourjois.


Oční stíny mají klasickou prašnou konzistenci, a ač na první pohled působily jako zapečené, tak opak je pravdou a při aplikaci štětečkem práší. Ne nijak markantně, ale práší. Co se týče aplikace barvy, tak tím, že design stínů je takový žíhaný, tak je potřeba štětečkem "pošudlat" povrch stínu, aby se vám barvička hezky namíchala jak z hnědé, tak i zlaté. A nebo můžete aplikovat tyhle dvě barvičky zvlášť, i když to tak asi moc nepůjde, protože nabrat jen jednu bravu z balení mi přijde dost složité. Výdrž stínů odpovídá jejich ceně. Bez báze na mých víčkách cca 3 hodiny, s bází zhruba 6-7 hodin, což je poměrně solidní doba. Nicméně je ještě třeba zdůraznit, že s postupem času barva na víčku jakoby bledne... Pigmentace je fajn, já osobně čekala, že bude horší, ale byla jsem příjemně překvapena. 

Kdybych už při uvedení kolekce tušila, jak budou dobré, asi bych zalovila i v jiných odstínech, ale takto mám asi smůlu :-) nevadí, aspoň ušetřím :-).






- značka: Essence (zakoupeno v Rossmannu)
- cena: 29 kč 
- obsah: 1,5 g
- hodnocení: 6/10  

Tyhle stíny jsou fajn. Věřím, že si najdou své přívržence i odpůrce, za mě osobně se jedná o takový asi mírný nadprůměr. Na stínech mě asi nejvíc nadchnul design. Výdrž i prašnost průměrná, takže asi tak. Barvička je spíše decentní, pro dosažení výraznějšího efektu by bylo potřeba použít více vrstev, ale to z vlastní zkušenosti vede pouze k dřívějšímu slévání stínu do záhybu očního víčka.


Znáte tyhle stíny? Jak se vám zdají?


                                                                                       Evelin   


PS: A co vy a sníh? Já tyhle teploty asi nepřežiju :-)




26 komentářů:

  1. Ahoj, díky za zajimavé recenze. Mohla bys prosím udělar recenzi i na nějakou bázi pod oční stíny? Uvažuju, že bych si nějakou koupila, ale moc se nevyznám a ocenila bych rádu od zkušenější. Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jarmilko, děkuji ti za slova chvály, jsi laskavá. Zkusím nějaký článek na báze vymyslet, ju?

      Vymazat
  2. Evelin,
    skvělá recenze..já na tenhle typ stínů koukám už dlouho, protože jsem myslela, že jsou zapečené..ale jak tak koukám, chyba lávky.. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Madalenko, když já právě nevím... Já myslím, že zapečené nejsou, spíše hodně slisované... Ale práší, práší :-(

      Vymazat
    2. Aha.. ale i tak, pokud práší, tak ruce pryč...tahle vlastnost mě totiž extrémně rozčiluje :D

      Vymazat
  3. Moc povedená recenze. Nějakou dobu nad nimi uvažuji, jen se mi nějak nelíbí ty odstíny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu Chiarlotte :-) Je pravda, že některé odstíny jsou takové divoké... Ale tahle hnědo-zlatá je moc hezká.

      Vymazat
  4. Je to pěkný odstín a cena je skvělá! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Ty stíny jsou úžasný a ta barva. :-)
    Jinak chválím nový vzhled blogu, událo se tu hodně změn za tu dobu co jsem zde nebyla, jedním slovem je to nádhera. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Margari, vítej zpátky!!! Dlouho jsem o tobě neslyšela :-)! Moc děkuji za krásná slova chvály, jsi milá!

      Vymazat
  6. moc pěkný odstín:) jinak u nás ještě sníh nikde:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím sněhem buď ráda! Stejně se nedrží a venku je proklatá zima!

      Vymazat
  7. Odstín se mi moc líbí :).
    Tady je sněhu trochu, což by mi nevadilo, ale občas ten mráz..fuj :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, ten odstín je hezký. A s tím mrazem máš pravdu taky, brrr! Já rozmrznu hádám tak v květnu :-)

      Vymazat
  8. Evi, já si je také pořídila ve slevovém stojanu asi za 9 Kč:) Výdrž je opravdu průměrná, ale barva mi přijde pěkná a hezky mi zvýrazňuje oči.Takže za tu cenu, je to opravdu fajn kup.
    Na Vysočině sněhu hodně, ale už téměř roztál...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za 9 kč? Perfektní kup!!! U nás taky roztál, nic si z toho nedělej ;-)

      Vymazat
  9. Skvělý odstín :)
    A u nás sníh přišel a zase odešel. Doufám, že se hodně dlouho nevrátí, i bez něj je solidní zima!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, i bez sněhu je venku kláda jako blázen!

      Vymazat
  10. Já jsem si jeden tenhle stí pořídila taky ve výprodeji, odstín Divas love drama, a spokojená moc nejsem :( Ze začátku maloval pěkně, ale teď nějak ztrácí pigmentaci (je to vůbec možné??) a skoro nemaluje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to takový fialový? taky jsem se na něj dívala, ale nějak mě neoslovil... Jinak s tou ztrátou pigmentace nevím, nevím... ale možné to asi je...

      Vymazat
  11. Tyhle stíny sem často okukovala, ale nakonec sme je nikdy nevzala.:) Nějako toho ani nelituju :) mám stínů dost, líbí se mi jen desingem asi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, ten design je moc hezký! A jinak si myslím, že se o žádný opravdový supr trupr kauf nejedná, takže asi tak :-)

      Vymazat
  12. ja ich mám... ale... tester bol presne takejto farby ako máš ty a presne takúto farbu som si predstavovala aj na očiach v bežný deň, veď prečo nie. no čo sa stalo. jednoducho, ten môj tieň je jednoducho tmavší. a o dosť! je to proste totálne tmavá hnedá. najprv som si myslela, že som vzala nesprávny odtieň, ale znova som zašla do drogérie a popozerala testery a jednodtlivé tiene. verdikt je jasný, niektoré sú tmavšie a niektoré svetlejšie podľa toho, koľko tých zlatistých "čiaročiek" sa tam nachádza. ja som mala smolu a ani by ma to tak neštvalo, keby som si predtým iný identický tmavohnedý tieň nekúpila :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, chuďátko :-( Tak to mě mrzí, že ses tak napálila :-(

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥