sobota 17. listopadu 2012

Celulitida

Příjemný sobotní večer. 
Sedím doma jako slaměná vdova, projíždím blogy a webové stránky a objednávám vánoční dárky. No jo, Vánoce jsou už téměř všude - v obchodech, na blozích už nějaký ten den najdeme všemožné wishlisty, já mám sepsaný nákupní seznam dárků. A abychom si od této nálady trošku odpočinuly, tak se koukneme spíše na letní téma, a  to celulitidu :-) 

zdroj (tohle NENÍ můj zadek) :-)
Spousta z nás řeší tuhle potvůrku především na jaře, ideálně v květnu - a to zhruba měsíc před plavkovou sezónou, což není zrovna brzy :-) Já mylsím, že teď je ideální čas pokusit se s touhle nechtěnou kamarádkou hezky zatočit :-) Do léta a teplých dní nám zbývá hezkého půl roku a to už je poměrně slušný časový úsek na to, aby člověk tenhle souboj mohl vyhrát. Perfektní článek o celulitidě napsala v září Lili (KLIK), kde se dočtete co a jak pomáhá a je vhodné praktikovat. Tenhle článek doporučuju! Já bych se nerada opakovala. Spíš bych vám dnes chtěla představit výrobky, které používám já.

/Ano, nemyslím, že něco mi pomůže na 100 %. Holt bez práce nejsou koláče a na celulitidu platí především pohyb a pitný režim. Ale vědecké studie dokazují, že i placebo funguje, tak proč ne, že jo?/

PerfectSlim pro Massage (L´Oreal)
Tenhle gel jsem si koupila asi před 4 lety a mám doma pořád a to kvůli masážní hlavici, která je prostě skvělá! Masáž je "postižených" partií je významnou součástí procesu zbavení se celulitidy. Hlavicí přejedu několikrát stehna, zadeček a bříško a teprve potom namažu. 
Krém jako takový jsem měla velmi oblíbený. Jelikož je to pár let zpátky, tak bohužel nemám foto ilustrující  jeho barvu a konzistenci. Nicméně, krém byl klasický bílý, dobře se roztíral, jen zanechával mírně lepivý pocit na pokožce a trošku déle se vstřebával, takže člověk musí chvíli počkat než se ze sprchy převleče do pyžamka. Ale účinky, cha! Pocit k nezaplacení. Měla jsem mentolový pocit na pokožce, stejně jako pocit, že se mi pokožka stahuje. A na pohlazení jak dětská prdelka :-)! 

- značka: L´Oreal
- cena: 250 - 350 kč (já tenkrát kupovala v akci 1+1)
- objem: 150 ml
- hodnocení: 9/10 (ANO) (bodík dolů jen za to, že celulitida nezmizela úplně) :-)

Instant Tone (Avon Solution)
Jedná se o zpevňující tělový sprej mi byl darován moji milovanou Meduňkou (ještě jednou děkuju :-*) Na tomto výrobku se mi líbí zajímavé otevírání. Sprej stříká poměrně hezky, žádné mega dávky a navíc i jemně rozprašuje. Zasychá a vstřebává se poměrně rychle, nicméně malinké úskalí vidím v tom, že je barevný (mírně do oranžova). Z toho důvodu doporučuji opravdu nechat dobře zaschnout a vstřebat, ať vás potom na oblečení nečeká nemilé překvapení. Co se týče účinků, tak mám mírný pocit stahovaní. Ovšem bez chladivého účinku. Ale na druhou stranu, lepší než nic. Na omak je potom pokožka opět hebká a nečekaně i hladká. Na druhou stranu je to sprej zpevňující a to mám pocit, že plní.


- značka: Avon
- cena: 150 - 250 kč (záleží, jestli natrefíte na akci)
- objem: 150 ml
- hodnocení: 7/10 (MOŽNÁ ???)

Slim Extreme 3D (Eveline Cosmetics)
Tak tento krém mě baví, naprosto :-) A to především díky svému "thermo" efektu. Jakože pokud někdo chcete vědět, jaké to je, když vám hoří u pr***e, tak s chutí do něj :-) Jedná se o klasický krém, který vmasíruju, k tomu, aby se objevil termo efekt je potřeba si něco obléct, nebo zabalit inkriminované části těla třeba do potravinové fólie. Já to nijak nehrotím a prostě si obleču pyžamo a pak je to teda fičák :-) Obzvláště, když si sednete třeba do křesla, juhůůůů :-) Pokožka je jemná, zdá se mi i vyhlazená, takže za mě rozhodně palec nahoru!

- značka: Eveline Cosmetics
- cena: 149 kč (v akci v bývalém Schlecker)
- objem: 250 ml (200+50 ml zdarma)
- hodnocení: 9/10 (ANO)


Suma sumárum. Já vím, že tyhle výrobky jsou většinou prostě marketingovým tahem, ale znáte to - co kdyby náhodou :-) A já jsem přesně ta cílová skupina :-) Ale baví mě to, obzvláště teď, když střídám výrobek z Avonu (ráno) a Eveline (večer). Mám z toho prostě součást svého hygienické a očistného rituálu. Výrobky používám od léta a že by mi celulitida zmizela? Na pohled ne, ale na omak rozhodně ano. A i to se počítá, ne? 

A co vy, používáte výrobky proti celulitidě nebo vám to připadne jako vyhozené peníze?


Evelin ♥ 



61 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Takový zázračný se ještě nenašel, který by fungoval na 100 %.

      Vymazat
  2. Co jsem četla, tak hodně pomáhá kávový peeling - tedy uvařit si kafe (turka), hodně husté, aby z toho vznikla taková kávová kaše... a pak se s tím aspoň deset minut masírovat :) Někomu to prý pomohlo už po pár použitích, já to zkoušela asi jen dvakrát, ale musím říct, že na pohled kůže opravdu vypadala líp... Ani se nedivím, do přípravků proti celulitidě se často přidává právě kofein - tak proč ho nevyužít v jeho přirozené podobě bez všech ostatních zbytečných chemikálií, že :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O kávovém peelingu jsem slyšela a ještě jsem teda nezkoušela, ale asi se odhodlám :-) A máš pravdu, součástí mnoha přípravků proti celulitidě je právě kofein.

      Vymazat
  3. Tak teď jsem si úplně vzpomněla, že jsem to taky používala! Na ten požár zadku si pamatuju. :D A používala jsem i jeho "letní" variantu, ten zas udělal ze zadku kus ledu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, já byla z toho "požáru" poprvé úplně v šoku :-D A tu chladivou variantu jsem tenkrát neviděla, a teď už teda nevím, kde kosmetiku Eveline sehnat, když je v ČR Schlecker zrušený... :-(

      Vymazat
    2. Podívej se na Aukro. ;) Já je tam viděla a docela hodně variant, nejen tu hořící a chladivou. Je tam např. i krém na zpevnění zadku, to mě zaujalo. :D A když nebudou zrovna na Aukru, určitě je najdem v nějakým e-shopu, ne? Snad. Ale na tom Aukru se mi zdá, že ty krémy prodává nějaká distributorka, protože jinak by neměla zboží značky Eveline přes pět stran. Z toho usuzuju, že Eveline z Aukra jen tak nezmizí.

      Vymazat
  4. Čas od času mě to chytne a děsně se o sebe starám (a i to funguje!), ale pak zase zvítězí lenóra a mě se nechce se mazat a... ehm... tak pořád dokola :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však to přesně znám! Člověk vyleze z vany a prostě sa nechce... Taky mám taková období, nicméně teď mňa to už měsíce drží, že sa teda mažu a velice mňa to ani neobtěžuje :-)

      Vymazat
  5. Hrozně mě pobavilo: Tohle není můj zadek :D :D
    Mně nejvíc pomohl gel od Nivey My silhouette! v zelené tubě, který už ti neřádi nevyrábí. Nádherně vyhladila a zpevnil kůži po 1 týdnu večerního mazání.
    Zkoušela jsem i hřejivou koňskou mast, ale efekt nic moc, i když jsem jednou četla, jak jedné slečně bez pití a pohybu ubral 2 cm za necelý měsíc okolo boků. Nj holt má každá jiný metabolismus :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebo trochu přiškrtila metr :) To mne tak pobavilo, že koňskou mast možná zkusím. Hlavně, že hřeje. Jendou jsem od kohosi dostala něco od Matis. Normálně to nejspíš není nejlevnější, ale studilo tak děsivě, že jsem se šla hned umít a i pak jsem se klepala pod dvěma dekama a modlila se, aby to přešlo. No u tohodle možná věřím, že kdybych měla hooodně silnou vůli, celulitida by zmmizet snad fakt musela.

      Vymazat
    2. Nikol: Ale on to vážně není můj zadek! :-) A gely od Nivea jsou taky fajn, měla jsem asi 2, ale už vůbec nevím které, tak jsem měla :-(
      Kopřiva: Však ba, stačí to umět s metrem, já jsem schopná takto klidně během dne shodit i 5 cm v pase :-D Studilo? No to by mě v tomto ročním období asi přivodilo infarkt, omrzliny a ve finále by mě to určitě zabilo :-)

      Vymazat
    3. Nj metrem se přiškrtíte, ale jak oblbnout tu váhu? :D

      Vymazat
    4. Stačí přimhouřit oko ;-)

      Vymazat
  6. kde ste našli foto mojho zadku? :D ale nie také strašné to hádam nemám.... ale boj s celulitidou ma do roka drží tak týžden. potom ma to prestane baviť lebo to treba pravidelne, a dlho. a to je nudáááá

    http://nadkinsvet.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Marjááá, tu fotku jsem neměla vidět, já snad ještě začnu teď v noci cvičit! Nikdy jsem si nefotila zadek, fotit nebudu, ale doufám, že tohle tam nemám.
    Krémům na celulitidu nevěřím. Efekt je krátkodobý. Stačí se pak jednou umýt a krém nepoužít. Trochu jako makeup. Jenže zadek a stehna naštěstí nevystavuju každý den jako obličej, tak si moc nechce sponzorovat výrobce těchhle legrácek.
    Sprchuju postižená místa studenou vodou, pak natřu běžným krémem, co zrovna používám. No a cvičit, cvičit a cvičit. Stepper je skvělá věc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si troufám hádat, že rozhodně nemáš! S tím efektem máš pravdu, pokud vynecháš, tak se to okamžitě vrátí tam, kde to bylo :-( Osobně taky střídám sprchu - teplá a studená - hlavně teda na stehna a zadeček. Na stepperem uvažuju taky, že si ho pořídím.

      Vymazat
  8. Dřív jsem krémy a gely na celulitidu používala, ale nikdy jsem si nevšimla žádného zlepšení. Pocit hladké kůže po namazání nepočítám, protože jak psala slečna přede mnou, stačí krém jednou nepoužít a je po efektu. Používám teď na zadek a stehna normální těl. krémy a mléka a stačí mi to. Celulitidu mám, ale nijak se jí nezabývám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je asi ten nejlepší přístup - zas to tolik neřešit a nebláznit z toho!

      Vymazat
    2. Stepper je fajn, jen si nedávej velkou zátěž, jinak je to na odvaření kloubů. Na zadek a nohy skvělá věc, pokud ale nemáš tendenci k přehnané tvorbě svalů. Jestli se ti ale neosvalí nohy při běhaní, pak vřele doporučuju.

      Vymazat
    3. S těmi klouby mám malinko problém, resp. s koleny :-( A myslím, že mé tělo je spíše sulcovité než svalovité, tudíž se tvorbě svalů nijak nebráním :-)

      Vymazat
  9. Zrovna se po nějakém takovém placebu porozhlížím :) Děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak nejvíce bych věřila asi tomu prvnímu krému s masážní hlavicí. Ten přeci jen masíruje a dobře prokrvuje pokožku, což je na celulitidu účinné, ale ostatním gelům, sprejům a krémům bych asi nevěřila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu masážní hlavici používám pořád a až potom aplikuju daný krém/sprej.

      Vymazat
  11. Já to taky beru jako takový rituál, náhodou docela příjemný, člověk se namaže a hned má lepší pocit. :)
    Momentálně mám od Dermacolu Enyu proti striím a taky není špatný. :) A na masáž používám takový ten kulatý kartáč. :)
    Z uvedených výrobků žádný neznám, ale masážní hlavice i ten krém od Eveline jsou docela sympatické věci. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně, mám pak ze sebe lepší pocit a dobře se mi usíná :-) Souhlasím, hlavice a krém Eveline jsou momentálně moje nejoblíbenější kombinace :-)

      Vymazat
  12. Mě celulitita zmizla po 2 měsících cvičení :) Teda, ještě tam trochu je, ale vážně se tak o 70 - 80% zredukovala. Jinak se masíruju tělovými oleji (vlastně celé tělo), podle mě nejde až tak o ten výrobek, jako o tu masáž. Pohyb je ale určitě na prvním místě, v závěsu se zdravou stravou a dostatečným pitným režim. Ten krém Eveline chci!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lady, cvičení, cvičení, cvičení a k tomu pitný režim, přesně jak říkáš - tohle jsou ty správné zbraně! A souhlasím i v tom, že účinnější je masáž než samotný přípravek.

      Vymazat
  13. Já jsem slyšela dobré ohlasy na přípravky od Palmer´s. A jelikož jsou právě teď zlevněné skoro o polovinu v Rossmannu, tak jsem si koupila krém na strie a ten si myslím, že má něco do sebe, i přesto, že jsem se s tím namazala párkrát. Takže bych možná věřila výrobkům od této značky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, tak o Palmer´s jsem toho moc neslyšela, ale asi teda zajdu do Rossmnannu - však za ty penízky...;-)

      Vymazat
  14. Jako když vám hoří u p*dele :D. To mě dostalo :D Pěkný článek, já mám celulitidu docela velkou, ale nic extra na ni nepoužívám, prostě jsem se s ní tak nějak smířila...ale ten krém Eveline vypadá super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D hihi, jsem ráda, že jsem pobavila :-D A máš recht, člověk se má brát takový jaký je!

      Vymazat
  15. sakra.. ten obrázek se mi ukázal zrovna když jsem obědvala :/
    a moc mě těší,že budeš péct podle receptů odemně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, že jsem ti způsobila takový šok :-(! A opravdu budu, pak se tady na blogu pochlubím :-) Už jsme zkoušela něco loni a hledala jsem na netu, ale nějak to nebylo ono, tak doufám, že recepty od tebe budou mňam!

      Vymazat
  16. Můžu jen souhlasit..
    :)
    Také si myslím, že žádný krém nepomáhá..ale co kdyby :D :D :D

    Vyzkoušela jsem toho mraky.. :) Docela chvály čtu na skořicový gel.. :) Takže ten určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen pozor na tu skořici, jestli na ni nejsi alergická. Já četla taky spousty recenzí a skvělých, ale i mnoho těch, kdy slečny měly alergickou reakci, dostaly vyrážky či kopřivku :-(

      Vymazat
  17. Nejlepší se mi zádl oranžový Lirene, opravdu pecka!Vůbec jsem nečekala výsledky, ale velice překvapil.

    OdpovědětVymazat
  18. Já zatím nepoužívám nic, možná brzo začnu, preventivně :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko, nejlepší prevencí je stejně pohyb a strašně závidím, že žádnou nemáš :-)

      Vymazat
  19. Evelinko, já se lekla, když jsem uviděla tu fotku! Brr, sice žádnou celulitidu nemám, ale budu se mazat preventivě jako o život, jen ať nemám zadnici jako starý jablko (uff) :-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivinko, ta fotka mě malinko postrašit, ale snad ti nepřivodila nějakou psychickou újmu :-)Jinak moc závidím, že celulitida pro tebe velkou neznámou :-) A jablíčka jsou nejlepší ve štrúdlu :-)

      Vymazat
  20. Ta fotka...
    Běžím k zrcadlu...

    OdpovědětVymazat
  21. Já si dělám masáž a funguje mi to :-) Ale je fakt, že nemám moc s čím bojovat, takže mi fakt stačí málo a vše je v cajku :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Zrovna včera mě přítel pobavil když mi řekl vtip... Víš proč chlapy nemají celulitidu? Protože je hnusná :-)... Já jsem ráda, že zatím žádnou nemám a až přijde čas budu muset začít tyhle přípravky používat abych mu nezačala připadat hnusná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jóóó, tak tento fórek znám :-) Nicméně z toho samého důvodu ženské nemají pivní bříško :-D A neboj, příteli určitě nebudeš nikdy připadat hnusná!

      Vymazat
  23. Haha, ta hláška pod tou první fotkou mě fakt rozesmála:D Já naštěstí moc celulitidu nemám, takže si tyhle krémy ani nekupuji:)

    OdpovědětVymazat
  24. Slim Extreme jsem mívala, ale ve fialovém balení. Byl moc příjemný. Ale je fakt, že už jsem celulitidu dlouho neřešila. Prostě se tam dozadu a dolů nekoukám:-D. Ale do plavek se stydím, to je jasný:-)

    OdpovědětVymazat
  25. Můj názor je ten, že tyhle přípravky pomůžou, když k tomu člověk bude cvičit. Měla jsem už pár přípravku a sami o sobě žádný výsledek neudělali, ale v kombinaci se cvičením a pravidelným pitím tzn. alespoň 2-3 litry denně to pomalu ale jistě začne mizet. Pěkný článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto s tebou Vendy souhlasím! Bez cvičení a pitného režimu to nepůjde :-)!

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥