čtvrtek 15. listopadu 2012

Mango a aloe vera (Balea)


Příjemný čtvrteční podvečer. 
Mám pro vás dnes recenzi na další šampon a kondicionér od značky Balea. Tentokrát se jedná o řadu s vůní manga a aloe vera. Hádám, že mnohé z vás budou naprosto nadšené z faktu, že tyto přípravky neobsahují silikon. Jo a řada je určená na suché a roztřepené vlasy. A já si koupila šampon a kondicionér (nesnesla bych šampon z jedné a kondicionér z jiné řady).
Produkty v akci
Balení
Balení je klasické á la Balea - bílý plast, barevné víčko. Nic nového pod sluncem :-) Vím, že obal prodává, ale tak nějak je mi to u Balea prostě jedno :-) Co by člověk taky chtěl za ty prachy, že :-)? Jenže co mě na balení naprosto nazlobilo je fakt, že jsem se na obale nedočetla, na jaký typ vlasů jsem si teda jako ty výrobky koupila. Já jako fakt německy neumím. Zvládnu jenom "ohne silikone" (zas takový debil nejsem). Nicméně, ono to tam napsáno je, ale musíte strhnout zadní etiketu (foto níže) a samy můžete vidět, jak to u šamponu dopadlo, že. A taky si moc nedovedu představit, že bych tohle aplikovala v drogerii, abych ukojila svoji zvědavost. Jo, a taky mi trošku vadí, že víčka musím pořádně zaklapnout, nedovírají se úplně tak, jak by měla :-(

Vůně
Vůně je krásná, ovocná, sladká a prostě voňavá :-) Mango cítím, aloe vůbec, ale cítím tam i kokos a vanilku... je to možné?!? Asi ano :-) Vůně je krásná a opojná a z vlasů jde cítit. Ale jen když jsou mokré. Jakmile jsou suché, tak skoro nic. Pche. Den po umytí ráno úplně malinko něco cítím. Odpoledne už nic.

Šampon
Co se toho týče, tak je to prostě asi klasický šampon :-) Nevím, jak velice popisovat šampon :-) Šampon dobře a bohatě pění, což je veliké plus. Pokud šampon nepění, tak letí do koše. A tenhle pění vážně dost, stačí opravdu málo :-) 
Šampon
Sundání etikety - ???
Etiketa
Konzistence
- značka: Balea (drogerie DM)
- cena: 30 kč (29,90,-) 
- objem: 300 ml
- hodnocení: 7/10 


Kondicionér má totožnou vůni. Jako každý jiný kondicionér má hutnější konzistenci než šampon. Já jej aplikuju především na druhou polovinu vlasů ke konečkům. A stejně jako v předcházejícím případě (u kokosové řady), tak musím říct, že je výborný! Nemám z vlasů chemlon, hezky se rozčesávají, nejsou zachumlané, parádička. Ale přesto mám pocit, že s tím kokosovým to šlo a malilililinkato líp :-) 
Kondicionér
Etiketa (teď už v pořádku)
Konzistence
- značka: Balea (drogerie DM)
- cena: 30 kč (29,90,-) 
- objem: 300 ml
- hodnocení: 7/10

Suma sumárum
Tak jako že asi jo. Vlasy jsou umyté a dobře se rozčesávají, což je nepopiratelné plus. Stejně jako více než příznivá cena (vzhledem k objemu), ale já asi nepřenesu přes srdce tu vůni, která na vlasech nevoní. přeci jen jsem asi rozmlsaná z kokosové řady, těžko říct. Každopádně, svůj účel  výrobky více než obstojně, takže směle pro ně! Já si ale příště vezmu zase tu kokosovou řadu. Ale i přesto: DOPORUČUJI !!!

A co vy, znáte tuhle řadu? Jaké jsou vaše oblíbené přípravky na vlasy? 
Hezkej večír přeju :-)


Evelin ♥ 


(Poznámka k silikonům v produktech - co se týče mých vlasů, tak mě se po těch bez silikonu lépe rozčesávají vlasy, ale otázkou je, jestli na to silikony mají vliv nebo ne, jestli to prostě není jen značkou. Každopádně tato problematika mě nechává chladnou, asi nejsem cílová skupina medializace tohoto "problému".)

PS: A taky mě najdete na serveru blogerky.cz (KLIK)

PPS: A moc vám děkuji, mé milé čtenářky, už je vás tu přes 200! Děkuju vám :-*

27 komentářů:

  1. Tak to já spíš tu kokosovou vůni, kondicionér mi dochází, tak si pro něj asi zajdu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si teď docela oblíbila černou řadu od Gliss Kuru :), ale sháním něco bez silikonů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud hledáš něco bez silikonů, tak doporučuju právě Balea, ty produkty jsou vážně moc dobré!

      Vymazat
  3. Některé produkty si od značky Balea kupuji, ale žádný šampon jsem ještě nezkusila. Můj favorit je Syoss :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zase Syoss vůbec nevyhovuje :-( Ale 100 lidí, 100 názorů :-)

      Vymazat
  4. Tak zrovna dnes jsem si koupila ten samý šampón a kondicionér..:-) Moc se mi v obchodě líbila vůně, tak uvidím jak s nimi budou mé vlasy spokojeny..:-) Děkuji moc za recenzi (i když mohla být o pár hodin dřív tedy..:-P).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se velice, příště vynechám odpolední zdřímnutí :-) Ale ty výrobky jsou dobré, myslím, že budeš spokojená! Každopádně si u tebe na blogu ráda přečtu recenzi ;-)

      Vymazat
    2. Dobře tedy! :-)) Recenzi určitě napíšu..:-)

      Vymazat
  5. Já mám nejradši kokosovou, nebo malinovou řadu - ta byla nedávno jako limitka :) Pak jsem vyzkoušela ještě meruňku, ale tuhle ještě budu muset prubnout!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosová je nejlepčejší ;-)! Tu malinovou jsem nestihla, co už :-(

      Vymazat
  6. Hezká recenze! Asi do těch Balea šamponů půjdu...na můj oblíbený LUSH asi mít nebudou (to snad nic na světě), ale na zkoušku proč ne :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já používám především Gliss Kur, někdy Syoss. Nejsem si jistá, jestli by mi ovocná vůně vlasů byla příjemná. Ale tu kokosovou řadu bych zkusit mohla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To záleží na zvyku asi... Mě asi nevadí ani ovocná, ani kokosová...:-) Ale ta kokosová řada je fakt super!

      Vymazat
  8. Milá Eveli,
    Ohne silikone - ha! To taky dávám:-)
    A pak ještě zvládám Dermatologishe Getested. Píšu to blbě, ale taky to zvládám:-)

    Poprat se s německými etiketami ale pro mě taky bývá boj:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaja, ohne silikone und Dermalogishe getested :-D Wird sind gut :-D

      Vymazat
  9. :D Etiketa! :D

    Já mám Balea šampony ráda, hlavně ten malinove a tu novou olejovou řadu, aaach!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na olejovou řadu se teprve chystám :-) A mě ta etiketa tak vtipná nepřišla :-D

      Vymazat
  10. Tenhle šampon jsem měla taky. Nejddříve mi strašně voněl, ale po dvou použitích přestal. Tak putoval dál. Je teda fakt, že ani jeden z těch několika ovocných šamponu nezanechá ve vlasech takovou vůni jako ten kokosový! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já ho použila 5x a zatím voní, tak uvidím :-) A máš pravdu, že kokos je v tomto bezkonkurenční :-)!

      Vymazat
  11. Dám ti sem své názory na Balea šampony :-) Vlasy si myju denně, né že by se mi až tak mastily, ale jsem tak zvyklá. Délka je něco málo pod ramena, ale než se namaluju, tak mi oschnou samy a vyfénovat je pak už nezabere tolik času.
    Kokosová Balea - měla jsem ji na tvé doporučení, s tím že kdo nemá nějak suché vlasy, bude mu stačit šampón a kondicionér (jinak též Spülung), maska je možná až zbytečná. Vlasy voní hezky, když jsou nějak sepnuté tak i večer po jejich rozpuštění zavane kokosová vůně :-)

    Balea šampóny v tubě, bez silikonů. Mám už druhý šampón REPAIR, a taky jeden Braun (pro hnědé vlasy, s hennou). Když jsem používala š. Repair + fialový Glisskur balzám ve spreji, šly mi hezky rozčesat. Pak jsem si dokoupila Repair spülung (=kondicionér) a mám pocit, že kdybych si je měla učesat mokré, tak si jich půlku vyškubu. Prostě ten oplachovač neudělá to, že se vlasy za mokrého stavu rozdělují. Zas tak neplihnou (asi, ale když je venku vlhko, tak to nepoznám).
    Olejovou řadu jsem vzhledem k mému typu vlasů ani nezkoušela, ale podarovala jsem jí kamarádku, které by se mohla hodit, tak jsem zvědavá na její dojmy.
    Takže která máte hnědé vlasy a koupíte si Balea Braun, tak bacha na to, už na tubě je napsané že šampon barví textilie a keramiku. Je hodně tmavý a vlasy budou mít trochu červený nádech.

    Shrnuto podtrženo - nevím, jestli se nevrátím příště ke kokosovému kondicionéru, po něm jsem si vlasy byla schopná rozčesat.
    PS: Tímto tě Evelins zdravím :-) (rennnie)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Rennie, děkuji ti za vyčerpávající komentář :-) Tož s tím kondicionérem bych se asi zbláznila, grrr! Asi vyzkouším tu olejovou řadu na tu moji slámu co nosím na hlavě :-)
      PS: I já tě zdravím!

      Vymazat
    2. Zajímavé ale je, že jakmile ty vlasy vyfénuju, tak je rozčešu celkem lehce. Tudíž asi to a) má nějakou funkci, která se za mokra neprojeví, b) moje rovné hřebíkové vlasy jdou zasucha rozčesat vždy ;-)
      Kdyby jsi měla nutkání tuto řadu vyzkoušet, tak by mě zajímalo, co udělá ta Balea Blond, jestli opravdu zesvětluje. A jinak ta zelená řada (pro objem) se zdá být fajn, z té mám kondicionér. (rennnie)

      Vymazat
    3. Ha, a nedavas si toho kondicioneru malo? Me tak napadlo...Ale chapu, ze asi ne :-) No, Balea Blond mozna zkusim, pokusim se najit nejake recenze. Nicmene, ta zelena rada jde mimo me, uz tak mam vlasu dost, objem by mi udelal jeste vetsi kvetak nez mam :-)

      Vymazat
  12. Jsem na něj zvědavá, normálně používám od Baely kokos a meruňku, ale teď jsem si omylem vzala tenhle (asi bych si měla přestat vybírat věci podle barvy obalu XD). Tak mě aspoň tvá recenze uklidnila :-)

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥