pondělí 5. listopadu 2012

Sebamed (vzorky z LB)

Hezké odpoledne milé dámy.

V minulém LadyBoxu jsem našla vzorečky krému a čistícího gelu od značky Sebamed. Do té doby jsem tuto kosmetiku párkrát zahlédla v drogerii DM, ale nějakou větší pozornost jsem jí nevěnovala. Možná to bylo také z důvodu, že v drogerii se vyskytoval sortiment především dětské kosmetiky. Ač duchem mladá, pokožkou už nikoliv, tudíž nejsem zcela cílovou skupinou :-) No, vzorečky mi udělaly radost, bo jsem měla v plánu vyrazit do světa (rozuměj do Brna a komu by se chtěla tahat plná balení, že jo. No, mě ne :-) Stejně mi hadry zabraly drtivou část zavazadla :-)

Historie. Heinz Maurer byl mladý lékař, který v roce 1952 léčil na klinice bonnské univerzity lidi postižené ekzémem. V průběhu dospěl ke zjištění, že pokožka má mírně kyselý povrch, který ji chrání před vnějšími vlivy. V roce 1957 bylo za jeho přispění vyrobeno mýdlo, ovšem bez alkalických složek, což bylo do té doby naprosto nevídanou věcí. V tomto ohledu světlo světa vlastně spatřilo mýdlo bez mýdla (neboli syndet - přípravek založen na tenzidech, které odpovídají mírně kyselému pH 5,5, které je vlastní samotné pokožce). V témže roce byla založena firma Sebamat Chemie a byly vyrobeny první produkty značky Sebamed.
zdroj

Mycí emulze s olivovým olejem na obličej a tělo. Dle výrobce je tato emulze určena pro velmi citlivou pokožku. Obsah je 100 % bez mýdla a alkalických složek. O pokožku pečuje kombinace olivového oleje s pantenolem a složkou na bázi rostlinného škrobu. 
Já tento výrobek používala jen na obličej, nevím proč, ale tak nějak mi přišlo líto si tím vzorečkem patlat celé tělo. Na obličeji fungovala emulze moc dobře! Veliké pozitivum vidím v tom, že neštípe v očích! Po použití nebyla moje pleť zarudlá, nepnula, nepozorovala jsem ani žádná jiná negativa. Na druhou stranu ovšem nemůžu tvrdit, že by emulze pleť bůh ví jak hydratovala. Po pár minutách jsem, měla pocit, že se prostě musím namazat. Ale já mám tenhle pocit skoro pořád a ksichtík si mastím skoro pořád :-) Osobně mi vyšel gel na 7 použití.





- značka: Sebamed (vzoreček 20 ml v LadyBoxu)
- cena: 119 kč
- obsah: 200 ml (v e-shopu LadyBoxu zde)
- hodnocení: 7/10

Hydratační krém. Zvláčňující hydratační krém je bohatý na obsah vitamínu E, který pleť zjemnňuje, chrání ji před volnými radikály a dodává ji zvláčňující látky. Krém je vhodný nejen pro normální, ale také pro citlivou a atopickou pokožku. 
Tento krém má moc příjemnou konzistenci, je hutný tak akorát, ale spíše řekněme tak na začátek podzimu, na zimu by mi tato konzistence asi přišla nedostatečná. Krém se dobře roztírá, pleť je po něm hebká, nezanechává mastnou pusu, což je super. Stejně jako u gelu, tak ani krém mi pleť nijak nedráždil, takže výrobce asi nekecá, když tvrdí, že je pro citlivou pleť. Já osobně jsem s krémem byla moc moc spokojená a hodlám si jej koupit.




- značka: Sebamed (vzoreček 10 ml v LadyBoxu)
- cena: 187 kč
- obsah: 75 ml (v e-shopu LadyBoxu zde)
- hodnocení: 8/10

Za mě osobně můžu říci, že oba výrobky doporučuju, výborně sedly mojí pleti a vyhovují mi. Co vy, měly jste minulý LadyBox? Vyhovovaly vám vzorečky?

                                                                                       Evelin 

27 komentářů:

  1. Ladybox jsem neměla, ale ten krém se mi docela zamlouvá... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím proč, ale značka Sebamed mi je něčím nesympatická, nevím jestli je to designem obalů nebo něčím jiným ale vůbec nemám chuť tuto kosmetiku vyzkoušet :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V něčem máš jistě pravdu, na první pohled ani na mne nepůsobila nejlépe, dle obalu jsem se bála, že bude mít stejnou "vůni" jako nemocnice, ale není tomu tak!

      Vymazat
  3. Hydratační krém by se mi hodil ! :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Vzorečky jsem věnovala sestře:)

    OdpovědětVymazat
  5. Uz somto nielde pisala (ale ako sa hovori opakovanie je matkou mudrosti :)), skusala som sampon proti lupinam, ale pravdupovediac mi vobec nesadol... Kupovala som jednu dobu detske vyrobky, ale tiez to nebol ziaden zazrak vzhladom k cene..,
    justina.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha...tak to jo :-( jako je pravda, že dětskou kosmetiku koupíš levněji...

      Vymazat
  6. Na tuhle značku jsem narazila v DMku jen díky tomu, že jsem sháněla krém na opalování rok zpátky. Jinak bych o nich snad ani neměla tušení :-)
    A jak píšeš, tak vlastně i tu dětskou řadu si jakousi uvědomuju.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však ba, jak říkám, já bych ti nekecala :-)

      Vymazat
    2. Si myslim. Bo ty si taká fajná děvčica pravdomluvná, že bysem sa neopovažovala pochybovat :-)

      Vymazat
  7. Tak tuto značku neznám... Jen mě pobavila "složka na bázi rostlinného škrobu"... On je i nějaký jiný škrob než rostlinný? Pokud mají takové kraviny na obale, tak by mě to trošku odradilo:-) zuzu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celkem i mě to pobavilo, ale nijak jsem to nerozpitvávala, oni stejně lidi většinou neví, jak se to má :-) Napsala jsem, co bylo na obale od výrobce :-) Ale máš recht!

      Vymazat
  8. Ten krém vypadá moc dobře, děkuji za recenzi :) Já jsem tuhle značku používala dřív, pak jsem od ní nějak opustila, ani nevím proč..:) Určitě se o ní zase kouknu..:)

    OdpovědětVymazat
  9. První LB jsem neměla, takže jsem neměla možnost ozkoušet, ale na základě tvé recenze mě docela zaujal ten hydratační krém - na můj atopák pod nosem by mohl být super (zatím používám sudokrém a jsem spokojená) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já atopický ekzém nemám, tak bohužel nemůžu potvrdit, jestli funguje opravdu i na tento problém. Nicméně Sudokrém je naprostá špička, kterou zbožňuju!

      Vymazat
    2. Jestli nebude vadit, já bych Ti poradila :) Na atopický ekzém trpím od dětsví a sebamed je opravdu fajn značka, ekzém mi nerozdráždí, nic mě nepálilo a pokožku zklidní. Teď promazávám Excipial u Lipolotio a když je opravdu nejhůř tak olej od Saloosu Atopikderm.. a když je opravdu nejhůř - tak nezbývá nic jiného, než mast s kortikoidy..:(

      Vymazat
  10. :-) pěkná recenze, já tuhle značku znám jenom z toho mýho čučení po regálech, ale ještě jsem nezkoušela

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem zatím vyzkoušela jen ten mycí gel a nebyl špatný, ale asi bych si ho sama nepořídila. Ale ráda jsem vyzkoušela, značku Sebamed jsem před Ladyboxem vůbec neznala:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že je mycí gel je fajn, ale osobně mám jiného favorita. Jsem zvědavá, co budeš říkat na ten krém.

      Vymazat
  12. Tuto značku znám taky jen od vidění a myslím, že ráda vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥