středa 12. února 2014

Komonicové tonikum

A máme tady zase tip pro vaše vlasy :-) 

Před rokem a kus jsem objevila kouzlo přípravků na vlasy. Respektive vodiček, které napomáhají růstu vlasů. O zázracích pod názvem Bioaquanol si můžete přečíst u mě v archívu ZDE. Na podzim (cca v říjnu) mi došly zásoby, které jsem v roce 2012 dostala od Ježíška a já si chtěla rozšířit obzory. Měla jsem štěstí, protože jsem v létě vyhrála u mojí milované Mitsuuko de Ak balíček od Karla Hádka, který obsahoval i Komonicové vlasové tonikum. Tak jsem se pustila do testování.
složení: Aqua, Alcohol, Isopropyl Alcohol, Panthenol, Mellilotus officinalis Herb Extract, Allantoin, Rosmarinus officinalis Leaf Oil, Juniperus communis Fruit Oil
Informace od výrobce. Pro ucelenější a kompletnější péči o vlasy a vlasovou pokožku byla vyvinuta receptura tohoto tonika. Toto tonikum je vyráběno podle speciální receptury. Účinnost je zaručena především obsahem panthenolu, výtažku z komonice, rozmarýnu a jalovce. Toto tonikum je určeno především pro snadnější úpravu suchých, ale i vlhkých vlasů a k masáži vlasové pokožky. Tonikum napomáhá regeneraci vlasové pokožky. Jemný fixační účinek umožňuje snadnější úpravu vlasů. Pozitivně ovlivňuje celkový vzhled vlasů (zdroj).
Složení. Hlavními obsahovými složkami jsou éterické oleje (např. rozmarýnový nebo jalovcový), dále komonicový extrakt, líh denaturovaný isopropanolem, panthenol či destilovaná voda.
Použití. Komonicové vlasové tonikum naneseme rovnoměrně buď na suché nepoddajné vlasy nebo na vlhké vlasy, jemně vmasírujeme do pokožky hlavy a necháme působit. Poté vlasy upravíme obvyklým způsobem a necháme volně uschnout. Vlasové tonikum používáme dle potřeby, při pravidelném používání získají vaše vlasy zdravý a přirozený vzhled. 
Obal je typický "hádkovský" :-) Bílá plastová lahvička se zeleným písmem. Nic co by mě osobně nadchlo, ale beru to tak, že k téhle kosmetice prostě patří i tyto obaly.
Vůně je opravdu bylinková. Cítím nejvíce právě jalovec a trošku i rozmarýn. Jako by si člověk do vlasů vtíral éterické olejíčky. Vůně může být pro někoho intenzivní, ale mě je příjemná. Navíc z vlasů po aplikaci za chvíli není ani cítit.
Účinky. Já používala pouze večer, a to na pokožku hlavy, takže fixaci úplně nepotvrdím. Je ale pravda, že ty malinké nové protivné vlásky to drží a ráno nebyly všude splašené. Příjemně mě překvapilo, že tohle tonikum nemastí, takže jsem ve finále protáhla intervaly mezi jednotlivými mytí vlasů zhruba o den. Pro někoho možná nic, pro mě fajn bonus. Taky je potřeba podotknout, že po pár měsících používání, jsou vlasy pevnější a tolik nevypadávají.

- značka: Aromaterapie Karel Hádek
- objem: 200 ml
- cena: 165 kč (e-shop Karla Hádka)
- hodnocení: 9/10 

Co vy, používáte nějaké speciální vodičky nebo mastičky na vlasy? Nebo si vystačíte se šamponem a kondicionérem? Mějte se krásně!

                                                                Evelin♥

12 komentářů:

  1. Jéé to jsi mě teda nalákala. Budu muset zase udělat nějakou mega objednávku u Hadka, a minimálně vzoreček tonika si přihodím. Zaujalo mě to, a prodloužení intervalu mezi mytím by mě potěšilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě přihoď, myslím, že nebudeš zklamaná!

      Vymazat
  2. Tych masticiek a vodiciek co pouzivam je veru dost.Zaujimavo vyzera aj tato.Navyse cena je priaznivejsia akoby som ocakavala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jich dříve používala taky dost :-) Ale pak jsem si udělala pořádek a zůstala tato s Bioaquanolem :-)

      Vymazat
  3. Tak to je zajímavá věc :)! Já teď mám nějaké sérum proti padání vlasů od John Masters Organics, žel výsledky zatím nepozoruju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud hledáš něco na vypadávání vlasů, tak zkus toto a nebo Bioaquanol.

      Vymazat
  4. Já jsem jej doma ještě ani neotevřela, jsem to ostuda! Dnes už jej začnu testovat a těším se na to :(

    OdpovědětVymazat
  5. Tý jo, docela jsi mě nalákala, sice kosmetiku Karla Hádka neznám, takže si budu muset doplnit vzdělání :-)

    http://lostincosmeticsworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Páni, to vypadá zajímavě! Asi se po něm budu muset podívat. Díky za tip :)
    - Elma

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥