čtvrtek 6. února 2014

Ombré sem, obré tam

Krásné čtvrteční dopoledne milé dámy,

připadne mi to už strašně dávno, co kult ombré vlasů pobláznil svět a po nějaké době i Českou republiku. V květnu loňského roku přišla s barvou přímo na ombré značka L´Oréal, a to pod názvem Préférence Wild Ombrés. A já našla v počítači zapomenutou složku s recenzí právě na tuto barvu.
* děkuji PR zastoupení L´Oréal za poskytnutí barvy k recenzi 

Ombré můžeme popsat jako přechody mezi jednotlivými barvami a barevnými odstíny. Styl ombré je speciální technika barvení vlasů, která je v zahraničí známá už nějaký ten pátek a hodně populární je především za oceánem v USA. Typickým znakem jsou tmavé (tmavší) vlasy u kořínků, které jsou postupně světlejší. Konečky jsou většinou čistě blond. Správným výsledkem by měla být přirozeně odstupňovaná barvy vlasů, která by měla vypadat jako „vytáhnutá“ od sluníčka. Samozřejmě existují i barevné kombinace, kdy jsou konečky vlasů barveny výraznějšími barvami, jako je např. fialová, modrá nebo růžová.
Balení. Klasická krabička se všemi nezbytnými proprietami. Nechybí speciální kartáček (hřeben), zesvětlující prášek, oxidační činidlo a aplikátor, zesvětlující krém, závěrečná péče a rukavice. Mimochodem, ty jsou černé a ze začátku mi připadly dost morbidní, ale pak mě začaly bavit :-) Pokud jste si už doma vlasy někdy barvily, tak je postup opravdu jednoduchý. V lahvičce smícháte všechny tři složky barvy a pak tuto směs nanesete právě na hřeben, kterým potom nanášíte na vlasy naprosto podle vašeho přání a vašich představ.
Existují na našem trhu tuším 3 odstíny – č. 1 pro černovlásky, č. 2 pro hnědovlásky a č. 4 pro blondýnky. Jakou intenzitu zesvětlení chcete, to záleží čistě na vás. Pokud preferujete spíše nenápadné zesvětlení - jen decentní tónování, tak je doporučováno nechat působit barvu cca 20 min. Pokud chcete výraznější zesvětlení, tak nechte barvu déle. Ovšem nutno podotknout, že není doporučováno nechat barvu na vlasech déle než 45 min, jelikož by se vlasy mohly poničit.
Já pracovala s barvou sama a musím říct, že mi to dalo docela zabrat. Nanášela jsem od konečků, jelikož jsem chtěla právě ty co nejsvětlejší. Navíc jsem si to malinko zkomplikovala tím, že jsem nanesla barvu na pramen na jedné straně a pak na druhé a tak to střídala. Ať to mám hezky souměrně, že jo. Barvu jsem nechala působit opravdu jen chviličku, nějakých 20 min. Navíc jsem nanášela pokud možno jen na konečky, maximálně do výše uší, nechtěla jsem vypadat jak s mega odrosty. Celkový efekt se mi líbil, vlasy decentně zesvětlené a na babí léto (kdy jsem vlasy barvila) jak dělané. Podle mě mi barva vlasy nezničila.
poznáte, které je před a které po ??? :-)
- značka: L´Oréal
- cena: 199 kč
- hodnocení: 8/10

Vím, že pro mnohé z vás je ombré prostě nějaký divný módní trend, který vypadá spíš jako nepěkné odrosty. Mě to ale připadne fajn oživení účesu. Ale samozřejmě jsem viděla i ombré, které nebylo vůbec, ale vůbec hezké :-) Jak jste na tom vy s tímto "trendem"?


                                                                        Evelin


18 komentářů:

  1. Super článek, zrovna taky přemýšlím, čím oživit své nudné vlasy a napadlo mě právě ombré :) A přesně na tuto barvu jsem se dívala v drogerce, takže do ní asi půjdu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Ombré je fajn nápad, jak vlasy oživit :-) Pro mě rozhodně lepší než se ostříhat, jak jsem to udělala před dvěma lety :-)

      Vymazat
  2. Ach. Taky jsem chtěla Ombré, ale nakonec mi žena řekla, že bude lepší managon :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ti to v mahagonu moc sluší :-) Ty jsi mááááá, mahagonováááá :-)

      Vymazat
  3. Tak tohle je maximum, co jsem u ombré schopná snést. Nikdy to nebude vypadat jako přirozené vyšisování od sluníčka, protože brunetám prostě vlasy nešisují do kuřecí žluté, ani do spálené platiny. Většina holek s tmavšími vlasy nevyhnutelně vypadá jak s půlročním odrostem. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tomto máš pravdu... u tmavších vlasů bych nechala osobně barvu působit tak 10 min :-) měla bych strach, že to bude nepřirozené :-) Tahle barva je pro blondýnky fakt optimální, podle mě udělá celkem hezký efekt :-)

      Vymazat
  4. :) ja som si robila ombre klasickým odfarbovačom, vlasy mam červene a vytiahlo mi ich na oranžovo/ružovo...tiez som sa snazila o decentné zosvetlenie a aby nebol ten prechod taký jasný :P mylsím že s apodarilo, bola som spokojná a opäť sa pohrávam s myšlienkou že moje ombre oživým

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky přemýšlela, že to zkusím odbarvovačem, ale chtěla jsem vyzkoušet i tuto barvu a musím říct, že ty vlasy fakt neničí.

      Vymazat
  5. Na blond vlasech to není až tak hrozné, ale zkrátka tomuto trendu nějak pořád nemůžu přijít na chuť... :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, An. Já viděla nedávno fotku černovlásky s blonďatými konečky... no nic moc :-)

      Vymazat
  6. Mě se ombre moc líbí, ale ne takové ty klasické blond, ale třeba když jsou konečky nějaké barevné. Pěkně to oživí vlásky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na toto asi konzervativní :-) Ale je pravda, že už jsem to taky viděla a vypadalo to hezky :-)

      Vymazat
  7. já nejsem ombre milovnice :) Na tobě to vypadá dobře, bo jsi blond a není to násilné. Dneska jsem právě potkala slečnu, ta měla vlasy skoro do pasu a měla je velice tmavé, měla ombre, což se projevovalo tak, že půlku těch tmavých skoro černých vlasů měla "krásně" rezavých až snad do žluté blond .... skoro mi spadla brada!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Tak jakože rezavý odstín je peklo... Brrr... Úplně mi vyskákala husí kůže!

      Vymazat
  8. Milujem ombre :D momentalne si totizto nechavam vyrast svoju povodnu farbu :DDD

    OdpovědětVymazat
  9. Když je hezky udelane takje to krásn :)

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥