neděle 16. února 2014

Zázračná micelárka ?!?

Příjemnou neděli všem,

dnes mám pro vás článek o růžové micelárce od Biodermy. Podle mě asi není člověk v blogovém světě, který by ji neznal a nevyzkoušel. Buďto ji milujete a nebo vás nechává chladnou s tím, že prostě nevíte, proč je kolem ní tolik povyku. Kam se řadím já?

Jak je to s micelami a co to vlastně je, si můžete přečíst ZDE, takže se nebudu opakovat. Každopádně, tahle miceárka je známá svými schopnostmi odlíčit téměř cokoliv s minimem úsilí. Já už tuhle růžovou verzi taky jednou měla - v mini 20 ml verzi (článek TADY) a byla jsem s ní hodně spokojená...
Složení: water (aqua), PEG-6 caprylic/capric glycerides, propylene glycol, cucumis savitus (cucumber) fruit extract, mannitol, xylitol, phamnose, fructooligosaccharides, disodium EDTA, cetrimoniium bromide
Balení je obyčejný plast, já mám tuhle starou verzi s klasickým uzávěrem a nevadí mi. K dostání je už i nový obal, s pumpičkou. Někomu vyhovuje, jinému ne. Já měla s pumpičkou zelenou verzi Sébium a vůbec mi nevyhovovala. Prostě všechno stříkalo přesně tam, kam jsem nechtěla. 

Odlíčení. Já jako nevím... S touhle micelárkou je to ASI ok. Ano, odstraňuje i voděodolný make-up. Ano, neštípe v očích.  Ano, je vhodná pro citlivou pleť... Mám ale jedno veliké ALE... Já prostě nechápu, jak někomu odlíčí oči na jeden, max dva tahy. Prostě vůbec. A už vůběc nechápu jak někomu odlíčí celý obličej na dva vatové tamponky. To mi hlava nebere. Na každé oko jeden tampon (to jsou dva), plus minimálně další 2-3 na obličej, dokud není poslední tampon čistý. To máme 4-5 tamponků a to mi připadne na tenhle zázrak fakt moc... A hlavně mě to s ní nebaví. Je to na dlouho. A já čekala rychlost blesku :-(

- značka: Bioderma
- cena: 499 kč (oficiální e-sho KLIK) - ale tam by za ty ceny nakupoval snad jen blázen
- objem: 500 ml
- hodnocení:7/10

Poupravuju tedy své hodnocení z článku z roku 2012 a za mě je tohle prostě průměr (ok, možná malinký nadprůměr), nic víc. Když k tomu připočtu fakt, že Bioderma je výhodná jen v akci 1+1, která nebývá zase tak často, tak se raději poohlédnu zase někde jinde...

Jaká je vaše oblíbená micelárka? Čím se nejraději odličujete vy?

                                                                        Evelin♥

17 komentářů:

  1. Mě se teda micelárky vyhybají obloukem. Nebo spíše já se vyhýbám jí. Nějak jsem si k nim nenašla cestu. Takže jsem jako jedna z mála micerálnou nepolíbená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já myslela, že snad ani nikdo takový není :-)

      Vymazat
  2. Micerálka Bioderma a L´oréal patří k mým favoritkám Já to ale dělám tak, že se nejdřív odlíčím nějakým gelem nebo něčím podobným a pak micerálkou jen dočišťuji. A vyhovuje mi to asi tímto způsobem nejvíc :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/02/limitky-produkty-essence-jaro-2014.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám teď taky micelárku od L´Oréal a připadne mi stejná jako od Biodermy... Taky ji teď používám jen na dočištění, jinak by mě fakt asi trefil šlak :-)

      Vymazat
  3. Evelin, a čím sa najradšej odličuješ ty? Ja tiež vždy miniem veľa odl. tampónov a odličováky striedam, nemám obľúbený. Ale odlíčenie očí mi momentálne vyhovuje niečo krémové/gélové, mám pocit, že je to šetrnejšie než si drhnúť oči "vodou".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Regn, já se vrátila zpět k odličovacím olejům. Teď jsem si koupila druhé balení kokosového oleje a zkouším odličování tím a zatím dobré :-)

      Vymazat
  4. Co se micelárek týče, jsem hodně spokojená s Mixou, ale jinak taky nechápu, že někdo si odlíčí oči jedním tamponkem - a to nepoužívám žádné nánosy voděodolných černých linek a podobně... Jako růžová Bioderma je fajn, ale myslím, že kromě těch vyloženě nesedících (tedy pro mně) v tom závratné rozdíly nejsou... Takže preferuji spíše drogerku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mixa taky není špatná, taky jsem ji měla. A vidím to stejně jako ty - rozdíly opravdu velice nevidím... A přesně - já taky nepoužívám voděodolný make-up a trvá to půl dne, než je pleť čistá.

      Vymazat
  5. Já doufám, že nápor konkurence donutí Biodermu zlevnit...jinak pro mě je skvělá, ale mnohem lépe odlíčí balzámy na sucho.

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám micelár od Dermacolu a když je nejhůř, beru ji když někde spím, abych nemusela tahat odličovač a všechno. Ale odlíčení celýho obličeje si tak yneumím představit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S micelárkou od Dermacolu vůbec nemám zkušenost. Četla jsem pár recenzí a nebyly moc nadšené, takže ji doteď přehlížím :-)

      Vymazat
  7. Já jsem spokojená s Loréal a díky němu mě Bioderma přestala lákat :D, ještě bych ale chtěla vyzkoušet tu novou od Garnier :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. L´Oréal mám teď a musím říct, že s Biodermou je srovnatelná. Garnier mě neláká vůbec, strašně mě štve, jak kopírují obal právě Biodermy. Navíc jsem četla, že složení L´Oréal a Garnier je totožný, tak vlastně ani nemám důvod :-)

      Vymazat
  8. Já micelárky používám, ale Biodermu jsem neměla nikdy a ani mě neláká. Citlivou pleť, která by rozeznala rozdíly, naštěstí nemám, takže mi všechny micelárky přijdou na jedno brdo - rozuměj stejně dobré. Se všema jsem zatím byla spokojená, takže pochybuju, že by pro mě byla Bioderma natolik lepší, aby mi stála z tu vyšší investici. Navíc mi micelárka vždycky rukama proteče hrozně rychle. Já používám tři tamponky - na každé oko a jeden na tvář (make-up nenosím). Pak si stejně ještě obličej umývám (bez toho si večerní péči nedokážu představit, ať už bych se odličovala čímkoli).

    Měla jsem Mixu, Dermacol, L'Oréal, teď jsem si koupila Garnier. Počítám, že ta mi sedne nejvíc, protože je jí za 170+ Kč 400 mililitrů a přitom má stejné složení jako lorealk, kde 200 ml stojí 99 korun ve slevě.

    Brunwen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu - mě zaráží právě ta cena... ty cenové rozdíly... někdy je to až legrační :-)

      Vymazat
  9. Tak já na Biodermu stále nedám dopustit, max. střídám Sébium a Sensibio. Vyhovuje mi strašně moc a dlouho mi vydrží, takže v akci 1+1 mi ani nepřijde jako velká investice. Nikdy jsem ale nezkoušela odlíčit se jí úplně "do čista", používám ji stejně jako psal někdo výše - odlíčím oči a "nahrubo" pleť, zbytek dočistím gelem s vodou a pak ji použiju ještě jednou jako běžnou pleťovou vodu. Takto mi to maximálně vyhovuje:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě by se s tím nechtělo takto složito dělat :-) Ale každému vyhovuje něco jiného :-) A já když nepoužívám vodu vůbec, tak musím hledat jiné varianty než jsou gely...

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥