pátek 2. listopadu 2012

Práskač

Příjemné páteční dopoledne dámy,

tak nějak se teď momentálně nacházím v TAGové pasti :-) Už asi nedokážu dohledat, kdo a kdy s ním přišel, ale viděla jsem jej u LucieTheShoesManiac a pak taky u In your face a nakonec mě označila Lucy a poté taky MissBB, čímž oběma dámám děkuji. A jaká jsou pravidla?

  • řekni o sobě 11 zajímavostí
  • zodpověz 11 otázek od blogerky, která tě nominovala
  • vymysli 11 otázek pro blogerky, které nominuješ ty
  • vyber 11 blogerek pro nominaci a informuj je o ni
  • neoznačuj tu, která označila tebe

Já pravidla trošku pozměním (omlouvám se) - tenhle TAG proletěl už skoro celým blogovým světem a tak nějak hádám, že bych nenašla mých oblíbených 11 blogerek, které nebyly označeny :-( Tudíž s dovolením na sebe jen něco prásknu a odpovím na otázky a tak nějak už další vymýšlet nebudu. 

Kdo se chce TAGu zúčastnit, nechť odpoví na otázky  Lucy či MissBB a tímto vás označuji všechny do poslední z vás :-)

zdroj

11 zajímavostí o mé osobě 
(Není to zas tak jednoduché, abyste věděly!!! Co když ty informace pro vsá budou nudné a nic neříkající?!?!?)
  1. Někdy jsem moc uctivá (často). V obchodě, na benzínce, v kině, v bance... Vždy říkám: "Děkuju, jste laskavá. Mějte se hezky, nashledanou." Drahý říká, že bych za tou přepážkou měla sedět já.
  2. Musím mít plán. Na všechno a ideálně na dlouho dopředu. V zásadních věcech nesnesu chaos a improvozaci.
  3. Diář na příští rok nakupuju nejpozději v září.
  4. Miluju sushi a pálivá jídla!
  5. Pamatuju si snad všechny texty od skupiny Lunetic (asi to bylo v období, kdy má paměť byla na vrcholu sil) a spousty dalších kravin, které mi, hádám, už nikdy k ničemu nebudou, ale co je glukoneogeneze, bych z hlavy lovila těžko :-(
  6. Nohy a ruce mám studené i v létě, když je 30 st. ve stínů.
  7. Poměrně často mívám noční můry a ráno pak vypadám jak zombie. Postupně se zdokonaluji v tom, abych si své sny nepamatovala.
  8. Mám 2 bratry a jsem nejstarší. Vždycky jsem ale chtěla sestru.
  9. Umím odříkat film Slunce, seno, jahody a Kurvahošigutentag skoro celý zpaměti :-)
  10. Ráda se dívám na dokumenty o životě pod mořem a na pořad Amazing Race.
  11. Obecně se domnívám, že jsem velmi nezajímavý člověk, který bude mít problémy se sepsáním 11 zajímavých faktů o sobě (ale ufff) :-). 
Otázky od Lucy
  1. Jaké je vaše vysněné povolání? Hihi, vysněné povolání? Před pár lety jsem zjistila, že by mě strašně bavilo učit a 2 roky jsem u nás na VŠ učila a bylo to bezva :-) Člověk se kolikrát  dozvěděl spousty, ale opravdu spousty zajímavých informací a novinek :-)
  2. Který kosmetický produkt si už nikdy nekoupíte? To asi těžko posoudím, ještě jsem nevyzkoušela ani 1/4 toho, co bych chtěla :-) Co se týká věcí, které jsem měla, tak bych si už nikdy nekoupila zelený dvoufázový odličovač od Alverde a peeling pro citlivou pleť od Synergen.
  3. Věříte v něco? Jsem ateista, ale věřím, že "boží" mlýny melou. Na rychlosti nezáleží, protože vím, že melou. Někdy pomalu, což nevadí, protože mě to naučilo tomu, že trpělivost růže přináší. A taky věřím v sebe sama. Někdy je to horší a mám náladu pod psa, zdá se, že nic nevychází a nedaří se... Ale kdo jiný než já sama by měl věřit ve své schopnosti?
  4. Kdybyste měly neomezené možnosti a prostředky, jaký kosmetický produkt byste si určitě pořídily? Asi bych šla bez rozmyslu vyplenit nějakou parfumerii a nakoupila bych si všechno od Dior, Chanel a tak :-) A nakoupila bych si všechny štětce Sigma a dekorativku MAC a prostě všechno :-)
  5. Váš oblíbený parfém? Be Delicious od DKNY, Deep red od Hugo Boss a Bright Crystal od Versace.
  6. Jaký druh vánočního cukroví patří mezi vaše nejoblíbenější? Jednoznačně vanilkové rohlíčky :-). Ty od maminky.
  7. Jaké chlapecké jméno se vám nejvíce líbí? Roman. Protože se tak jmenuje drahý a je pro mě symbolem toho nejkrásnějšího, co mě potkalo.
  8. Jaká kniha vás v poslední době zaujala a proč? Není to kniha, která by mě zaujala v poslední době, ale jsem uchvácena knihou Svět podle Garpa (Irving). Naprosto. Čtu ji každý rok už několik let. A kdybych měla přeci jen vybrat nějakou z poslední doby, tak by to byl Černobílý svět (K. Stockettová).
  9. Jaká je vaše vysněná svatba? Krásná, dokonalá, pohodová. Já v bílém, můj muž, krásné počasí, rodina, přátelé. Svatební obřad pod širým nebem někde na paloučku a večer svatební hostina s grilovaným selátkem.
  10. Kdybyste si mohly vybrat, ve které zemi byste se narodily? Rozhodně někde, kde je větší teplo než tady!!! třeba Kypr :-)
  11. Co si myslíte o to, že 21.12 má nastat konec světa, popř. má dojít k jistému přerodu energií? Shodou okolností jsem se o tom bavila se svým bratrem (nadaným studentem fyziky) a myslím, že je to hloupost. Existuje mnoho výpočtů a přepočtů kalendářů a odhadů na konec světa. Podle mě se nejedná o konec světa, spíš o konec jedné éry, epochy, říkejte tomu, jak chcete. Navíc mi přijde více než troufalé tvrdit, že já jsem ten borec, ten nezpochybnitelný, který to vypočítal dobře. 
Otázky od MissBB
  1. Každý má typ kosmetického výrobku, kterého se nemůže nabažit. Jaký je ten váš? Jednoznačně kokosového másla od Ziaja. Úplně jsem mu teď propadla.
  2. Jaké se vám nejčastěji zdají sny? Noční můry, které si bohužel pamatuju.
  3. Máte radši kočky nebo psy? Kdybych si musela vybrat, tak asi psy, kočky mi připadnou zákeřné.
  4. Máte na něco alergii? Na břízu a lípu.
  5. Stalo se vám někdy, že jste u filmu nebo u knížky či seriálu plakaly, Nemyslím slzely, myslím opravdu brečely tak, že vám tekly proudy slz, které jste nemohly zastavit a ještě jste se z toho pár dní vzpamatovávaly? Čím jsem starší, tím víc se mi to stává. Klasicky řvu u netu, když vidím nějaké romantické žádosti o ruku. Nejvíc mě ale dostává kniha Pýcha a předsudek a film Hříšný tanec.
  6. Tři věci, které nemůžeš nejvíc vystát? Hloupost, závist a když se někdo povyšuje.
  7. Jaká je vaše nejoblíbenější pohádka? Tři oříšky pro Popelku, O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Malá čarodějnice a Shrek :-)
  8. Co vám dokáže zaručeně zvednout náladu? Fotografie mého drahého s knírkem, na které se tváří jak úchyl z NDR :-)
  9. Jaký je váš postoj ohledně testování kosmetiky na zvířatech? Osobně preferuju kosmetiku, která není testovaná na zvířat, obzvláště teď, když existuje tolik nových metod a postupů.
  10. Který je podle vás nejvíc podceněný článek na vašem blogu (neměl tolik ohlasu, kolik by si podle vás zasloužil)? Těžko říct... Píšu články na půl pro sebe a na půl pro své čtenářky, a když se stane, že nějaký neměl odezvu (rozuměj komentáře), tak odezvu měl - u mě, protože já byla ráda, že jsem ho napsala... takže odpověď je asi žádný.
  11. Máte nějaké oblíbené přísloví, moudro, motto? Mám ráda citáty pana Wericha, např. "Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když už kouká, aby byl, a je, tak má bejt to, co je, a nemá bejt to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ A taky: "Neříkej, že nemůžeš, když nechceš! Přijdou dny, kdy to bude daleko složitější a  horší: budeš chtít a nebudeš moci.“

A to by mohlo pro dnešek stačit, co říkáte :-) Uf.
                                                                                      
                                                                                       Evelin 




16 komentářů:

  1. Koukám, že co se zajímavostí týče, v hodně věcech se shodneme :-D Ale mně stačí, když mám plány na obyčejné věci, například že mám umýt nádobí. Když si to naplánuju, tak s tím počítám a je to v pořádku. Když to na mě někdo hodí nečekaně, tak jsem neštvaná a naruší mi to den! Velké věci, třeba výlety do zahraničí, nemusím mít naplánované skoro vůbec, mě baví se prostě postupně poprat s tím, co je momentálně potřeba.
    To s věřením sama v sebe je výnikající postřeh!
    A hele, můj bratr je také nadějným studentem fyziky :-)
    Nevím, jak vypadá tvůj drahý s knírkem, ale už samotný popis té fotky i mně zvedl náladu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá MissBB, vidím, že plány musíme mít obě, ale opačné :-) Mě nevadí z čista jasna umýt nádobí, ale jet někam bez plánu? Ani nápad! A věř tomu, že foto s knírem opravdu zábavné je :-)

      Vymazat
  2. Tak tohle bych mohla číst pořád. Jsem ráda Evelin, že jsi odovídala na moje i otázky od MissB. Jsem se o tobě alespoň dozvěděla spousty věcí ;)Přečetla jsem jedním dechem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Lucy, děkuji :-) Když už, tak pořádně :-) A připadlo mi to fér, jelikož jste mě nominovaly obě dvě! Jsem ráda, že se ti článek líbí :-)

      Vymazat
  3. Hezký článek :) Mně přijdeš naopak zajímavá, máš bezva témata a prostě jsi mi sympatická a jedna z mých top blogerek :)
    Jinak s těma textama...taky si pamatuju kde co z hudby mého dětství, Luneticy bych možná taky dalka dohromady :D :D Ovšem mými miláčky byli vždy BSB a NSync :D
    A moje ideální svatba je dost podobná: ve stylu amerických filmů-někde na zahradě, s obloukem porostlým růžema třeba a řady židliček pro hosty :) A pak párty na oné zahradě, kde se může konat kdejaký zvěřinec :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sickie, děkuji ti za slova chvály :-* Je hezké slyšet, že jsem zajímavá :-) Asi budu teď nejen zajímavá, ale i namyšlená :-) Co se týče svatby, já ji ani nemám z amerických filmů, spíš ta honosná zámecká prostředí nejsou nic pro mě!

      Vymazat
  4. Mě nominovala Lucinka van Koten, takže něco takového sepíšu zítra nebo pozítří! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těším se, Martinko, až si přečtu i tvé zajímavosti a odpovědi na otázky!

      Vymazat
  5. Moc hezké :) já mám taky dva mladší bratry a vždycky jsem chtěla mít mladší ségru nebo staršího bráchu :D Jinak citáty pana Wericha jsou výborné, mám ráda ty, o setkání s blbcem, ty si připomínám téměř každý den :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, s tím blbcem se mi to děje každou chvíli a někdy i několikrát za den :-)

      Vymazat
  6. Nééé, Lunetic, nééé. Asi teď budu ve světle této skutečnosti ignorovat nějakou dobu tvé články. Řekněme tak 10 dní :D. Kecám. Sama si vzpomínám na dobu, kdy bych mezi své oblíbené zpěváky zařadila Michala Davida :D.
    A svět podle Garpa? Ano, ano, ano. Irvingovy knihy miluju. Vidíš, už jsem dlouho žádnou nečetla, měla bych to napravit. A tu uctivost a velký respekt k druhým lidem, tak to mám taky. Pěkné, zajímavé a jsem moc ráda, že jsem si to mohla přečíst ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Holt začali vystupovat a já byla v blbém věku, shoda nešťastných náhod, řekla bych :-) A ano, Irving je dokonalý!

      Vymazat
  7. Moc se mi líbí jak si otázky sepsala :).

    OdpovědětVymazat
  8. Bylo milé si o Tobě počíst.
    S bodem 1, 2, 6, 7 se plně ztotožňuji:)

    OdpovědětVymazat
  9. tagová past,líp bych to nenapsala! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Moc hezké, zas o Tobě vím něco víc. Myslím, že jsi moc sympatická žena :).

    Mé odpovědi na Tvé otázky. které jsi mi psala pod článek "Otázky" si můžeš přečíst tady:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2012/11/otazky-odpovedi.html

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥