sobota 1. února 2014

Fixační pudr |Dermacol|

Krásný den :-) Já strávila celý čtvrtek a pátek v pelechu a ani dnes na tom tedy nehodlám nic měnit :-) Pořádně se zavrtat s čajem, knihou, antibiotiky a potit a potit a potit. Je mi už ale malinko líp, tak pro vás mám článek :-) Dnes o transparentním fixačním pudru od Dermacolu.
Oficiální popis. Lehký transparentní pudr obsahuje vzácné pigmenty pro dosažení sametového vzhledu pleti. Zafixuje make-up, zabrání vzniku mastného povrchu během dne. Pleť po nanesení působí pěstěnějším dojmem a make-up je chráněn proti doteku během celého dne. Součástí každého pudru je labutěnka s praktickým štětečkem pro jednoduchou a rychlou aplikaci. Dále je transparentní, takže nezmění barvu vašeho make-upu. Vhodný pro všechny typy pleti, hypoalergenní, bez parfemace. Navíc jej v roce 2007 ocenila Asociace vizážistů a stylistů ČR "výrobkem roku"(zdroj)

Obal se mi líbí, je to u pudrů něco jiného než na co jsem zvyklá. Je průhledný, plast opravdu bytelný a šroubovací uzávěr se neničí, ani nerozpadává. Pod víčkem najdeme štěteček i houbičku na pudr, která je ovšem dost tenká. Obojí není podle mě moc k použití, ale na druhou stranu radím nevyhazovat. Já sundala nálepku z otvorů  a šup, pudru bylo všude plno :-) Štětec s houbičkou zabrání, aby se vám obsah dostal někam, kam nechcete :-)
Musím upřímně napsat, že můj "vztah" k tomuto pudru začal hodně chladně. Našla jsem ho v nějakém boxu a opovržlivě dala stranou. Ležel mi tady víc než půl roku. Absolutně nic mě nelákalo na tom jej otevřít a vyzkoušet. Po otevření se taky veliké nadšení nedělo - labutěnka a štěteček nic moc, a jakýsi bílo nažloutlý prášek. No moje nervy... To zas bude něco, co absolutně nebudu chápat, jak může být tak oblíbené. S obavami a značnou skepsí jsem pudr vyzkoušela. Hmmm, jako nic moc...ale asi jsem tam toho dala moc... No prostě nic moc, spíš nic než moc. Po pár dnech ale nastal zlom a já si začínala všímat, že ten pudr vlastně není zase tak špatný.

Je transparentní, takže prosím nepočítejte s nějakým barevným efektem, případně sjednocením barvy. Jako plus hodnotím, že opravdu nezmění a nezkreslí barvu make-upu a nalíčení, jak to jiné pudry občas dělají. Pleť vypadá hezky svěže, bez těžkého nánosu a odpočinutě, přesto velmi přirozeně. 
Hlavním důvodem k použití tohoto pudru je fixace, ne nadarmo je to fixační pudr, že ano :-) Make-up umí fixovat dobře. Mastnou pleť sama o sobě nemám, ale mívám problém s tím, že zhruba po nějakých 6 hodinách po nalíčení začíná být má pleť taková celá jakási uvadlá a mdlá. Tenhle pudr to umí o takové 2 hodinky protáhnout. Jak je to s matujícím efektem neposoudím, jelikož mastnou pleť nemám... Pokud ale můžu soudit z toho, že mě osobně nevysušuje, ani nedělá šupinky, tak myslím, že na matování moc nebude. To si raději kupte vážně nějaký ten matující a ne tento fixační. Budete akorát zklamané. Pokud máte pleť naopak normální, tak budete podle mého spokojené.
- značka: Dermacol
- obsah: 13,5 g
- cena: 200 - 250 kč
- hodnocení: 8/10 

Rozhodně to nebyla láska na první přepudrování. A vlastně ani na druhé. Ale teď se s tímhle pudrem vzájemně respektujeme a doplňujeme :-) Myslím, že na drogérkový pudr je to opravdu hodně podařený kousek. Jaký je ten váš oblíbený "PAN PUDR"?


                                                                Evelin♥



15 komentářů:

  1. Souhlasím na drogérku je to podle mě poklad :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já ho mám taky ráda :) hlavně nemám ráda barevné pudry, takže transparentní pro mě vedou. A pak vždycky nechápu, že ho někdo sjede za to, že dost nematuje, nebo snad ani nekryje... mám chuť těm lidem vždycky říct, že když ten produkt používají na blbý účel, tak se nesmí divit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tohle taky moc nechápu - koupím si fixační pudr abych se pak rozčilovala, že nematuje??? Nechápu...

      Vymazat
  3. 1.) přeji rychlé udravení
    2.) jsem asi debil, ale mezi pudry tak nějak nevidím rozdíly, kupuji většinou transparentní a absolutně nepozoruji rozdíl ve vzhledu pleti s clinique, dermacolem nebo soap glory, nevšímám si ani toho, že bych s některým výrazněji rychleji nebo pomaleji leskla.... asi si budu muset půl obličeje pudrovat cliniquem a půl SG a uvidím, zda jsou rozdíly....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. samozřejmě přeji uzdravení ne udravení :D

      Vymazat
    2. 1/ Děkuji, drahá, jsi zlato :-*
      2/ Já pozoruju rozdíly ve výdrži make-upu a potom taky šupinkování. Ale tvůj experiment se mi líbí :-)

      Vymazat
  4. Mně se strašně líbil a toužila jsem po něm, takže nebylo překvapením, když jednou skončil u mě v košíku. Nepoužívám ho. Ani nevím, co jsem od něj čekala...:D Achjo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D teď jsi mě pobavila :-) Člověk něco chce a pak, když to má, tak vlastně už ho to ani moc nezajímá, že :-D

      Vymazat
  5. Taky ho používám a jsem strašně spokojená :)

    A.

    OdpovědětVymazat
  6. Já se jako většina blogerek zamilovala do Stay Matte :). Před ním jsem ale ještě měla moc ráda od miss sporty se zrcátkem, ten ale inovovali, tak nevím, jestli je ještě stále tak dobrý :). Tenhle chci také vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stay Matte je moc fajn a taky ho ráda používám! Ale nemůžu ho používat teď, protože nižší teploty mi vždycky trošku vysuší pleť a tenhle pudr mi potom dělá šupinky. Ale jakmile vyleze sluníčko, tak ho pomalu měním :-)

      Vymazat
  7. já ho mám ráda, navíc teď používám make-up, který už nepotřebuje zmatnit pudrem, takže mi stačí jen tenhle fixační :) akorát mi přijde úplně bezedný! ale až jednou dojde, tak do něj rozhodně jdu znova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já za sebe mám obavu, že ho nespotřebuju snad nikdy :-)

      Vymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥