neděle 6. května 2012

Co v létě potřebuju

Hezký nedělní den dámy,

dnes tady pro vás mám souhrn věcí, bez kterých se s příchodem teplého slunečného počasí prostě neobejdu.



První věcí je rozhodně pareo. To barevné na fotce je z loňské kolekce Avonu a bylo za nějakou levnější částku s nákupem produktů z katalogu. Tady tu věcičku si nemůžu vynachválit. Je z lehkého materiálu a snadno poslouží jako sukně nebo šaty. Oživí outfit jako nedbalý šátek čí přehoz přes ruce. Já jsem si ho zamilovala :-)


Další nezbytností jsou sluneční brýle. Já osobně strašně ulítávám na brýlích a la "moucha". A už je jedno, jestli jsou hnědé nebo černé, hlavně aby byly bytelné a velké :-)

Důležitý je pro mě taky balzám na rty. V létě, zejména u vody preferuju 
Kosmín - regenerační balzám na rty. Jeho konzistence je hutná, dlouho vydrží a rty nemám popraskané a vysušené. Seženete v lékárnách.



Dalším favoritem, kterého nosím neustále v kabelce je balzám na rty Balea - sensitive. Ten koupíte v drogeriích DM. Balzámek se hezky roztírá, nebarví a taky dlouho vyrží. Cena byla kolem 20kč.




Abych se nespálila, tak samozřejmě používám přípravky na opalování. Nejsem zastánce moc vysokých ochranných faktorů, ačkoliv jsem blondýnka a mám sklon ke spálení a opálení se do červena :-) Raději se mažu častěji. Mám oblíbený olej na opalování Amica (faktor 6), který vyrábí Alpa. Já mám s faktorem 6. Ačkoliv je to olej, tak nezanechává moc mastný film, což je fajn. V tomto počasí jej nosím v kabelce a když chci vyběhnout o polední pauze do města, tak si s ním narychlo máznu ruce a nohy a tradááá :-).

Dalším produktem na opalování je mléko Sahara (faktor 10). Tohle je klasické mléko, které se hezky roztírá, nedělá bílé šmouhy a dobře se vpíjí.

Samozřejmě používám i kosmetiku po opalování (nemám vyfoceno). A to zejména Panthenol. Ten vlastním jak ve verzi chladivého gelu, tak i ve formě spreje. Na trhu najdete spousty variant výrobků Panthenol a je jen na vás, který si vyberete. Mě vyhovuje chladivý efekt a regenerační vlastnosti. 
Výrobek označení slovem "panthenol" by tuto účinnou látku měl obsahovat. Panthenol, resp. kyselina pantothenová je vitamín B5, což je vitamín rozpustný ve vodě. V dermatologii se využívá zejména jeho hydratačních a regeneračních vlastností. Důležitá je i jeho schopnost stimulovat růst epiteliálních buněk.
Dalším produktem, který používám po opalování je Sahara - mléko po opalování. Podporuje regeneraci pokožky a zklidňuje podráždění.


A když se přeci jen spálím a pokožku mám vysušenou právě jako Sahara, tak mě vždycky zachrání Jemný mandlový olej (vyrábí Nobilis Tilia), který mé pokožce dodá potřebné vitamíny, promastí ji (ale nezanechává pocit mastnoty!!!) a hezky zvláční.


Dalšími výrobky, bez kterým se v žádném případě neobejdu, ale nemám foto jsou:
  • deodorant
  • voňavka
  • voda v malém rozprašovači na osvěžení obličeje
  • antibakteriální gel na ruce
  • vlhčené ubrousky



Jaké máte vy oblíbené letní výrobky? Bez kterých se neobejdete?


Hezký slunečný den


                                                                                        Evelin ♥

4 komentáře:

  1. Moc hezké. :) Tak, své oblíbené výrobky už jsem taky ukazovala... :) A pareo vypadá pěkně. :)

    carre-de-sucre.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Já to mám hodně podobně jako ty, až na to, že radši používám opalovací krémy, než oleje, ani nevím proč :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někomu možná vadí ten pocit mastnoty... Nevím. Já zase ty mléka moc nemusím :-) Ale chválím nás obě za to, že se mažeme aspoň něčím :-)

      Vymazat
  3. pěkná přehlídka! já se neobejdu bez brýlí, bez vody ve spreji, deodorantu, na slunko moc nelezu, takže se nemažu, a když už se mažu, tak 20-30tkou :)

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥