čtvrtek 24. května 2012

A zase ta Ziaja ...

Táááák, dneska vás zase zahltím recenzí na produkt kosmetické firmy Ziaja. Vím, že mnohým z vás už opravdu leze krkem, ale já ji mám moc ráda (ač si ji musím kupovat sama) :-) a u mnoha výrobků na ni prostě nedám dopustit. Dnes se podívám na zoubek výrobku: Olivové tělové máslo.



Oficiální text:
Olivové tělové máslo pro liporegeneraci pokožky s obsahem Omega 3, Omega 6 a vitaminu E. Doplňuje nedostatek lipidů, regeneruje přirozenou ochrannou bariéru, viditelně zlepšuje pružnost a měkkost pokožky. Zanechává pokožku jemnou a hebkou. 


Můj názor:
Nevím, kde mám začít, tenhle výrobek mě jednoduše nadchl. Konzistence není sice úplně tuhá, jak bych u tělového másla očekávala, ale na druhou stranu je určitě hutnější než tělové mléko. Máslo se moc dobře roztírá a nezanechává mastný film. Sice chvilinku dýl trvá, než se vsákne, ale myslím, že u takovéhoto produktu je to pochopitelné. Co se týče hydratace, tak si myslím, že si zaslouží plný počet bodů :-) Vůně je mi moc příjemná. Vůbec ji nedokážu popsat :-) Olivová mi nepřipadá, jelikož si pod olivovou vůní představím tu kyselou vůni oliv ze sáčku :-) A to tohle máslo rozhodně nemá. Vůně je příjemná, decentní a svěží. Rozhodně ne žádná nasládká a lepivá. Já jsem prostě moc spokojená. 





Co se týče složení a v oficiálním textu uvedeného, tak bych ráda dodala, že omega 3 a omega 6 jsou nenasycené mastné kyseliny s dvojnou vaznou (omega 3 na 3. uhlíku a omega 6 na 6. uhlíku - počítáno od koncového methylu). Tyto sloučeniny jsou významným faktorem, který se podílí v lidském organizmu na snižování hladiny cholesterolu v krvi.
V kosmetickém průmyslu napomáhají zachování pružnosti pokožky.
Vitamin E je oproti tomu souhrnný název pro tokoferoly. Vitamin E patří mezi vitamíny rozpustné v tucích. V organizmu zastává významné fuknce - např. působí jako důležitý antioxidant, chrání buněčné membrány před poškozením volnými radikály.  A z toho důvodu je fajn jej v kosmetickém výrobku mít :-)


- značka: Ziaja
- cena: 23kč (výprodej Rossmann)
- balení: 200 ml
- hodnocení: 5/5 (za mě naprostá dokonalost)


A co vy? Používáte tělová másla? Které vám vyhovují? Znáte tento výrobek?


Hezký den vám přeje
Evelin ♥ 

3 komentáře:

  1. Já mám kakaové a nedám na něj dopustit, je totiž úžasné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas výrobky s vůní kakaa a čokolády apod. moc nemusím, takže tohle mi vyhovuje dokonale :-)

      Vymazat
  2. Také hlasuji za kakaové, naprostá dokonalost! Podle tvé recenze je určitě tužší než olivové, ale roztírá se výborně a krásně hydratuje. A ta vůně není nijak výrazná, takže ho můžeš klidně vyzkoušet:-) Zuzu

    OdpovědětVymazat

♥ ♥ ♥ Děkuji vám za přečtení článku a všechny vaše komentáře. Ani netušíte, jakou mi dělají radost :-)! ♥ ♥ ♥